Surfer İle Uzaktan Algılama Yöntemleri

Sivaslı

Kayıtlı Üye
Ustam bu nasıl olacak konum mu atacağız resim mi çekiceğiz bu surfer için nasıl bir çalışma yaratacağız.
Surfer bir program aldigin veriyi surferde programinda inceleyebiliyrsun makinalar bile surferle detayli incelemeler yapiliyor. Uydu ise farkli bir olay ama oda ayni mantikla calisiyor Z degeri yani yukseklik ve farkli yukseklikden farklide calismalar yapilabilir . Bildigim bir kac makina bile Xyz ile adim.basi atat sinyalini alit Z degeri alinir ve kendi programi ile inceler arti surfer icin dosya grid alinip Surferde incelenir fazla bilgim yok bildigim bunlar . Kaan ustam daha iyi bilir makina bilgisi sinirlari fazlaca var. Simdi bu uydunun yuksekligi gercekten toprak altindan bir ipucu verirmi bana gore bence verir ama sikintilari buyuk sadece veri almak yetmiyor . Surferle bunu koordina edebilmek zor alinan veriyi isleyebilmek ve Filtrelerde gecirmek gerekiyor o bile yetmiyor . 9 aydir bu ise basladim daha sahaya inmedim. Ama size sunu soyleyebilirim evet bu uydu ve ucretli uydu yukseklilerinden arazide bir sey bulabulursiniz burasi kesin . Sikinti aldigin veri nerenin verisi saytemi gercekmi odami veyahuy baska bir sey . Destek almak lazim .

aga_0074

Youtube sayfamız Defineadresi TV
VİP Üye
Surfer bir program aldigin veriyi surferde programinda inceleyebiliyrsun makinalar bile surferle detayli incelemeler yapiliyor. Uydu ise farkli bir olay ama oda ayni mantikla calisiyor Z degeri yani yukseklik ve farkli yukseklikden farklide calismalar yapilabilir . Bildigim bir kac makina bile Xyz ile adim.basi atat sinyalini alit Z degeri alinir ve kendi programi ile inceler arti surfer icin dosya grid alinip Surferde incelenir fazla bilgim yok bildigim bunlar . Kaan ustam daha iyi bilir makina bilgisi sinirlari fazlaca var. Simdi bu uydunun yuksekligi gercekten toprak altindan bir ipucu verirmi bana gore bence verir ama sikintilari buyuk sadece veri almak yetmiyor . Surferle bunu koordina edebilmek zor alinan veriyi isleyebilmek ve Filtrelerde gecirmek gerekiyor o bile yetmiyor . 9 aydir bu ise basladim daha sahaya inmedim. Ama size sunu soyleyebilirim evet bu uydu ve ucretli uydu yukseklilerinden arazide bir sey bulabulursiniz burasi kesin . Sikinti aldigin veri nerenin verisi saytemi gercekmi odami veyahuy baska bir sey . Destek almak lazim .
aydınlatıcı bilgi için teşekkür ederim ustam..varol...

Baykan

Kayıtlı Üye
Aydınlatığın için teşekkürler ustam inşaallah bizlere bir faydası olur.

Sivaslı

Kayıtlı Üye
Sevgiler Saygılar Cümle Aleme . Ben Surfer ıcın yaratılmısım bazen dusunuyorum Vazgecemem artık sanırım :))) Ustalarımız kızıyorlar ama Ben ne yapayım bazen goruyorum yerın altını her zaman degıl tabıkı)) Resimi goruyosunuz o bır Parlayan yıldız baktıkca Gozlerınız kamasacak :)
sehgsegsıgjsklgmjuı87874t7rguıregdrg.PNG

dfdf55gtht67ı97ytıfggf.PNG

Sivaslı

Kayıtlı Üye
Her zaman en dogru en net goruntuler almaya devam edecem insallah . Net goruntulerin bir datasi bir goruntusu vardir o noktanin . Gercek goruntuyu bulana kadarki calismalarimdaki resimler kaala alinmaz taki netlesene kadar iyi temiz goruntu alana kadar . 3 resimde bir resimdir . Bu iste sapma ve baska yerden gelme goruntude olabilme ihtimalide vardir ornek 1000 kilometre sans burda devreye girer )) bu küp ilk aldigm calisma ama o arazidemi yoksa baska yerden gelmemi bunu tespit edemedim birincisi ekipim yok sagdan soldan bulma adamlarlada bir sey yok cubuk calismaz dedektorum yok hic bir sey yok sadece Surferim.var :) bu küp yaylada bir yer ve bu küpün oldugu yerde eskiden beraber gittigimiz abilerimle keserle soyle Kalin tek para cikarmistik kendim keserle ugrastim bulamadim o yuzden aklimda oldugu icin surferle tanisip buraya uydu surferle ile baktim para cikardigimiz yerin hemen 5. 8 metre asagida cikardim bu küp resmi artik ne kadar sapmam var onu tespit edip anlamak lazim yada baska.yerden gelmemidir incelemek arge yapmak lazim . Herseyide yapsan yine eldeki arazideki ekip malzeme isi belurliyor . Bu isin Sırların oldugunuda herkes bilsun yoksa bole resimler alinmaz .
FB_IMG_1610222845680.jpgFB_IMG_1610222854596.jpgFB_IMG_1610222850132.jpg

Sivaslı

Kayıtlı Üye
Degerli Buyuklerım kucuklerım Hepınızı Cok sevıyorum Ellerınızden Opuyorum . Konumuz Yıne Surfer calısmalarımdan En onemlısı Tarıhın en onemlı resmı Dıye adlandırabılırım Nedenı Ise Acıklayacam daha Once Acıklamıstım Cok seyı Defıne ruhu sevenler Sıtesındede Arsıvımız Olsun Gun gelir ölürüz Insanlar gelır okur Belkı bır seyler kazanır tecrube edınır Amacımız Bılgılendırmektir . Resımde gordugunuz Harıka bır cekım Gozukmektedır Gorsemılızde arazıde Bulunmakta olan Bır kuyu vardır Kuyunun Onunde bır Boru vardır Bu borudan haberım yoktu Allahım ustune yemın ederımkı Sımdı bu Boru nasıl cıktı ve bu boru ufak bır sey ebatlarını sormadım ama tahmıne yakın 10 .20 santım genıslıgınde 30 santım uzunluklarında yakın degerlerdedır assagı yukarı . Sımdı bu kuyu ve boru Benım oldugum yerde kendı memleketımde ve Cevdet abının evının bahcesınde ve bu alanda cıkan kare 1 metre enlerınde karısık haclar vardır bızans ermenı veya baska mıllete aıt ve bu kuyuya 7. 8 metre uzaklıkta Sımdı Bu kuyu dıyelım yalan Surfer cızdı pekı Bu Boru Nerden geldı Marstanmı geldıı yoksa Venustenmı geldı yok Pekı nerden geldı Nerden geldıgını Anlatayım :) Bırgun bu calısmayı yaptım Gunler gectıkce Guncelıyorumdum Kendımı Neyse bu Boru Son calısmamda Net cıkardıktan sonra Boru dedım bu ve sasırdım acaba Dedım gercekmı her sey yalan dedım Surfer cızdı ya dedım bu boru net ve Bellı Acaba Dogrumudur dedım ve merakla 1.kac aydan Sonra Cevdet abının bızzat Dukkanına Gıttım Agac Dograma Kereste Eskı Adamlar Iste :) Evet oturduk Konusuyoz AKlıma geldı ve Actım Gorselımızı ve kendısıne gostermeden Kuyunun onunde Boru Seklını aldıgımı Soyledım ver dedı Bakayım kendısı anlamaz teknolıjıden Bıldıgınız dag adamı Ewet telefonu actım Kuyu ve boru Gorselını Ozellık Boruyu gosterdım Aynen Dedımkı Abi kendımdende Cok Emınım abı Bu Boru O kuyunun Onunde Dıbınde varmı Ve Gozlerını Dıktı Baktıı Gorsele kısa bır sure Donup yuzume Baktı ve tekrar baktı ve Sasırmıstı bende merak edıyorum acaba Ne dıycek Dıye Ne dese ıyıdır :) Bu boru Aynısı tıpkı aynısı net hemde Sen nasıl cıkardın bu boruyu Dedı ve ben gercekten Mutlu oldum demekkı Dogrumus dedım yanılmayacagımıda bılıyordum Allahıma sukur bu bır basarıdır o Uydu xyz ta kendısıdır o Uydu cıkarmaz yalandır Medıan bos ıstır dıyen Muhendıs abılerımıze ornek olsun bu boru calısması. Herkes bıldıgını okursa karsılarına boyle resımler Gun gelır bır koyar herkes affalar Ana sutu gıbı helal bır calısmadır zerre kımsenın emegı yoktur ve toprak altındakı 40 goruntu degıldır bu calısmanın datası TEKTIR . Bır yere 40 kısı bakar 40 goruntu alır Surferde Ama dogrusunu aldınmı Goruntusu ve datası 1 TANEDIR :) Sımdı ben ınsanogluna anlatıyorum resımler atıyorum konusuyorum ve bazen agresıflesıyorum . Ben olmasaydım boyle net Resımlerımı alan bırıde olmaycaktı su ana kadar bu andan sonra bırı cıksında atsın Ayakta alkıslarım Insallah. Kitabın ortasından konusuyorum bu boruyu ve kuyuyu cıkartabılecek bır Dedektor makına gpr varmıdır yoktur ozellıkle boru EEEE bu kuyu ve gorselın Degerı Nedır ? Degerı Yoktur Cunku sen basarmadın basaran ıcın degerı Sınırsızdır basarmayanlar ıcın bostur yalandır degerıde yoktur ve havada kalır kulaktan gırer dıger kulaktan cıkar bu Dunyada boyledır . Meyva veren agacı taslarlar Dogru soyleyını kovarlar ıtıbar gormez Genelde :( Tekrar Soyluyorum Inanmayan bos dıyenler yalan dıyenler Bu boru Neden Cıktı dusunmelerını Istıyorum ve Allah yukarda bana yardım eden Allah ılham veren Allah Bugunlere Getıren Allah ben ıse bır hiçim . Arazedekı Isaretımıde Allah bana nasıp etttı Isaretıde pıayasa suren yıne benım ınsanların gozu onunde goremedıler Gormek ısteyınce Allah nasıp eder gormek ıstemzzsen goremessın Basarmakda budur Elde ımkan olmayınca Tas olur altın ekmek :) Kısacası Nasıpten otesı bostur Nasıbımızde varmıskı Goruyoruz daha tek kurek sallamadım Olmayınca olmuyor Oldugu zaman Soylerım koyarım Insallah ızlerız hep berabar . Bos ıslerın ısıde Bostur :)
23232243FRFRFRFRFRFR.png

TEVFİK

VİP Üye
Selamunaleykum Sayın ustam bende sizin gözlerinizden öperim sağ olun var olun paylaşımınız.içinde teşekkür ederim. Saygılarımla
Alla'ın izini ile sonucunda görmek isteriz.

Sivaslı

Kayıtlı Üye
evet ustam, siz surfer için yaratılmışsiniz, bende surferi anlamamak için ????????
Espri yapiyorum surfer icin yaratilmadim tobe tobe . İnanmayan yalan diyenler elde imkani olmayanlara icin yardim ediyorumki bir seyler bulsunlar onlar icin iyilik ediyorum tabi oyle basit degil sansinda yaninda olmasi lazim yol alan almis almayanlar icin bir alternetiftir.

aga_0074

Youtube sayfamız Defineadresi TV
VİP Üye
aslında ,nsanlar surfer ile uydudan bakılmayı karıştııyorlar gibime geliyor bence değerli ustamız bu konu hakkında yeni bir konu açması lazım ve insanlaı bu konu hakkında aydınlatması lazım kusurum oldu ise asffola..saygılar ağaan

oymak beyi

Moderator
tarafsız bir şekilde yaklaşayım olaya. siva ustamiz da buna göre lütfen bir şey söylesin. şahsen benim de mantığımın almadığı bir çok insanın da kendine kabul ettiremedigi nokta şudur ki : Google eart sadece görsel olarak fotoğraf çekmiştir. surfer denen program ise bu fotoğraf üzerinde ki koordinat da ki işaretlenen alanda ki girinti ve çıkıntılı, yüksekliği ve enginligi, yani iki nokta arasında ki yükseklik farkını renklerle gösteriyor. dolayısıyla yer altı ile ilgili herhangi bisey yok, bir veri yok, ne program yer altına inip veri alıyor nede Google.. neticede bu yer altı olayı nerde başlıyor? yer altında ki veriyi bize Google mi veriyor yoksa surfer mi? Google yer altından veri veriyor ama bunu mu kimse bilmiyor? yoksa ustam sizin iddia ettiğiniz veriler Google earth dışında elde ettiğiniz verileri mi işliyorsunuz?

Sivaslı

Kayıtlı Üye
aslında ,nsanlar surfer ile uydudan bakılmayı karıştııyorlar gibime geliyor bence değerli ustamız bu konu hakkında yeni bir konu açması lazım ve insanlaı bu konu hakkında aydınlatması lazım kusurum oldu ise asffola..saygılar ağaan
Uydudan bakmanin temeli aslinda soyledir. Xyz enlem.boylam yukseklik Z degeri yani. Enlem boylamla.yeri.buluruz bakacagimiz yeri enlem.boylamla bulup adim basina gore metreye gore enlem boylamla islemi gerceklestirip yukseklik Z degeri icin sitelerden vs Z degerini cekip dat dosyasini olusturup . Surferle filtrlerden gecirip calisma sekline gore ilk asamada bakma.gerceklestirilir. farkli farkli.yontemler olup dogru yeri bulmaya calisilir sayet basarabilurse buda zordur. Ustalarmiz metre ile olurmu diyorlar evdeki metreden ne farki var diyorlar :) o metreler varya o metreler o bildiginiz metre degil iste evdeki.metre baska uydunun metresi baska ispat edince ozaman anliyorsun o.hangi metredir diye . Uydu tarama yapar dunyayi parca parca hem resimsel hem sayisal degerler ile topografya olusur yani dunyanin sekli olusur . Ve bunu pixsel izgara dll clr daha bir suru sey bir araya gelerek olusturulur surferde bir nevi dunya haritasidir yapay zekadir kameradir fotograf.makinasidir reng skalasidir eskitmedir pusuladir kucultme.buyutmedir tek.basina xyz degerleri bir sey ifade etmez ya surfere uyduracaksin yada surferi uyduracaksin . Herseyi mukemmel.yapsanda yine burda yapay zeka devreye girer :) 100/30 cozdum diyorum kendime bu kadar net resimler almama ragmen .

Sivaslı

Kayıtlı Üye
tarafsız bir şekilde yaklaşayım olaya. siva ustamiz da buna göre lütfen bir şey söylesin. şahsen benim de mantığımın almadığı bir çok insanın da kendine kabul ettiremedigi nokta şudur ki : Google eart sadece görsel olarak fotoğraf çekmiştir. surfer denen program ise bu fotoğraf üzerinde ki koordinat da ki işaretlenen alanda ki girinti ve çıkıntılı, yüksekliği ve enginligi, yani iki nokta arasında ki yükseklik farkını renklerle gösteriyor. dolayısıyla yer altı ile ilgili herhangi bisey yok, bir veri yok, ne program yer altına inip veri alıyor nede Google.. neticede bu yer altı olayı nerde başlıyor? yer altında ki veriyi bize Google mi veriyor yoksa surfer mi? Google yer altından veri veriyor ama bunu mu kimse bilmiyor? yoksa ustam sizin iddia ettiğiniz veriler Google earth dışında elde ettiğiniz verileri mi işliyorsunuz?
Tskler kardesim . Kuyu ve boru.gorselinde yazdigim.yazilari tekrar oku ve karar ver ya inanirsin yada inanmassin bu sana.kalmis . Bizim.icin onemli olan Surferden bakmak.icin olusturumasi gereken sayisal degerler.nedir enlem.boylam yukseklik gerisi bizi ilgendirmiyor ilgidiliren.konu uydunun araziyi tararken iletilen sinyal yere vuran sinyal ve gecikmeye gore olusturulan yukseklik degerler.gerisi bizi ilgilendirmez sayisal.degerler onemli olan.tskler