Ustam bu nasıl olacak konum mu atacağız resim mi çekiceğiz bu surfer için nasıl bir çalışma yaratacağız.Surfer ile bilgi paylasimi alisverisi bilinmeyenleri yazili resim ile aciklama yapabilirsiniz degerli surfer kullanicilari.
bende çok merak ediyorum niye yalan söyleyimUstam bu nasıl olacak konum mu atacağız resim mi çekiceğiz bu surfer için nasıl bir çalışma yaratacağız.
Hoş geldin sıva tekrarSurfer ile bilgi paylasimi alisverisi bilinmeyenleri yazili resim ile aciklama yapabilirsiniz degerli surfer kullanicilari.
Hosbulduk ustam buralardayim .Hoş geldin sıva tekrar
Surfer bir program aldigin veriyi surferde programinda inceleyebiliyrsun makinalar bile surferle detayli incelemeler yapiliyor. Uydu ise farkli bir olay ama oda ayni mantikla calisiyor Z degeri yani yukseklik ve farkli yukseklikden farklide calismalar yapilabilir . Bildigim bir kac makina bile Xyz ile adim.basi atat sinyalini alit Z degeri alinir ve kendi programi ile inceler arti surfer icin dosya grid alinip Surferde incelenir fazla bilgim yok bildigim bunlar . Kaan ustam daha iyi bilir makina bilgisi sinirlari fazlaca var. Simdi bu uydunun yuksekligi gercekten toprak altindan bir ipucu verirmi bana gore bence verir ama sikintilari buyuk sadece veri almak yetmiyor . Surferle bunu koordina edebilmek zor alinan veriyi isleyebilmek ve Filtrelerde gecirmek gerekiyor o bile yetmiyor . 9 aydir bu ise basladim daha sahaya inmedim. Ama size sunu soyleyebilirim evet bu uydu ve ucretli uydu yukseklilerinden arazide bir sey bulabulursiniz burasi kesin . Sikinti aldigin veri nerenin verisi saytemi gercekmi odami veyahuy baska bir sey . Destek almak lazim .Ustam bu nasıl olacak konum mu atacağız resim mi çekiceğiz bu surfer için nasıl bir çalışma yaratacağız.
aydınlatıcı bilgi için teşekkür ederim ustam..varol...Surfer bir program aldigin veriyi surferde programinda inceleyebiliyrsun makinalar bile surferle detayli incelemeler yapiliyor. Uydu ise farkli bir olay ama oda ayni mantikla calisiyor Z degeri yani yukseklik ve farkli yukseklikden farklide calismalar yapilabilir . Bildigim bir kac makina bile Xyz ile adim.basi atat sinyalini alit Z degeri alinir ve kendi programi ile inceler arti surfer icin dosya grid alinip Surferde incelenir fazla bilgim yok bildigim bunlar . Kaan ustam daha iyi bilir makina bilgisi sinirlari fazlaca var. Simdi bu uydunun yuksekligi gercekten toprak altindan bir ipucu verirmi bana gore bence verir ama sikintilari buyuk sadece veri almak yetmiyor . Surferle bunu koordina edebilmek zor alinan veriyi isleyebilmek ve Filtrelerde gecirmek gerekiyor o bile yetmiyor . 9 aydir bu ise basladim daha sahaya inmedim. Ama size sunu soyleyebilirim evet bu uydu ve ucretli uydu yukseklilerinden arazide bir sey bulabulursiniz burasi kesin . Sikinti aldigin veri nerenin verisi saytemi gercekmi odami veyahuy baska bir sey . Destek almak lazim .
Aydınlatığın için teşekkürler ustam inşaallah bizlere bir faydası olur.Surfer bir program aldigin veriyi surferde programinda inceleyebiliyrsun makinalar bile surferle detayli incelemeler yapiliyor. Uydu ise farkli bir olay ama oda ayni mantikla calisiyor Z degeri yani yukseklik ve farkli yukseklikden farklide calismalar yapilabilir . Bildigim bir kac makina bile Xyz ile adim.basi atat sinyalini alit Z degeri alinir ve kendi programi ile inceler arti surfer icin dosya grid alinip Surferde incelenir fazla bilgim yok bildigim bunlar . Kaan ustam daha iyi bilir makina bilgisi sinirlari fazlaca var. Simdi bu uydunun yuksekligi gercekten toprak altindan bir ipucu verirmi bana gore bence verir ama sikintilari buyuk sadece veri almak yetmiyor . Surferle bunu koordina edebilmek zor alinan veriyi isleyebilmek ve Filtrelerde gecirmek gerekiyor o bile yetmiyor . 9 aydir bu ise basladim daha sahaya inmedim. Ama size sunu soyleyebilirim evet bu uydu ve ucretli uydu yukseklilerinden arazide bir sey bulabulursiniz burasi kesin . Sikinti aldigin veri nerenin verisi saytemi gercekmi odami veyahuy baska bir sey . Destek almak lazim .
Yalnız değilsi beyimevet ustam, siz surfer için yaratılmışsiniz, bende surferi anlamamak için ????????
Espri yapiyorum surfer icin yaratilmadim tobe tobe . İnanmayan yalan diyenler elde imkani olmayanlara icin yardim ediyorumki bir seyler bulsunlar onlar icin iyilik ediyorum tabi oyle basit degil sansinda yaninda olmasi lazim yol alan almis almayanlar icin bir alternetiftir.evet ustam, siz surfer için yaratılmışsiniz, bende surferi anlamamak için ????????
Aleykum selam . İnsallah olmasada olmasin olursada olur Dogru yolda yurumek dogrulari soylemek en guzelidir .Selamunaleykum Sayın ustam bende sizin gözlerinizden öperim sağ olun var olun paylaşımınız.içinde teşekkür ederim. Saygılarımla
Alla'ın izini ile sonucunda görmek isteriz.
Uydudan bakmanin temeli aslinda soyledir. Xyz enlem.boylam yukseklik Z degeri yani. Enlem boylamla.yeri.buluruz bakacagimiz yeri enlem.boylamla bulup adim basina gore metreye gore enlem boylamla islemi gerceklestirip yukseklik Z degeri icin sitelerden vs Z degerini cekip dat dosyasini olusturup . Surferle filtrlerden gecirip calisma sekline gore ilk asamada bakma.gerceklestirilir. farkli farkli.yontemler olup dogru yeri bulmaya calisilir sayet basarabilurse buda zordur. Ustalarmiz metre ile olurmu diyorlar evdeki metreden ne farki var diyorlar o metreler varya o metreler o bildiginiz metre degil iste evdeki.metre baska uydunun metresi baska ispat edince ozaman anliyorsun o.hangi metredir diye . Uydu tarama yapar dunyayi parca parca hem resimsel hem sayisal degerler ile topografya olusur yani dunyanin sekli olusur . Ve bunu pixsel izgara dll clr daha bir suru sey bir araya gelerek olusturulur surferde bir nevi dunya haritasidir yapay zekadir kameradir fotograf.makinasidir reng skalasidir eskitmedir pusuladir kucultme.buyutmedir tek.basina xyz degerleri bir sey ifade etmez ya surfere uyduracaksin yada surferi uyduracaksin . Herseyi mukemmel.yapsanda yine burda yapay zeka devreye girer 100/30 cozdum diyorum kendime bu kadar net resimler almama ragmen .aslında ,nsanlar surfer ile uydudan bakılmayı karıştııyorlar gibime geliyor bence değerli ustamız bu konu hakkında yeni bir konu açması lazım ve insanlaı bu konu hakkında aydınlatması lazım kusurum oldu ise asffola..saygılar ağaan
Tskler kardesim . Kuyu ve boru.gorselinde yazdigim.yazilari tekrar oku ve karar ver ya inanirsin yada inanmassin bu sana.kalmis . Bizim.icin onemli olan Surferden bakmak.icin olusturumasi gereken sayisal degerler.nedir enlem.boylam yukseklik gerisi bizi ilgendirmiyor ilgidiliren.konu uydunun araziyi tararken iletilen sinyal yere vuran sinyal ve gecikmeye gore olusturulan yukseklik degerler.gerisi bizi ilgilendirmez sayisal.degerler onemli olan.tsklertarafsız bir şekilde yaklaşayım olaya. siva ustamiz da buna göre lütfen bir şey söylesin. şahsen benim de mantığımın almadığı bir çok insanın da kendine kabul ettiremedigi nokta şudur ki : Google eart sadece görsel olarak fotoğraf çekmiştir. surfer denen program ise bu fotoğraf üzerinde ki koordinat da ki işaretlenen alanda ki girinti ve çıkıntılı, yüksekliği ve enginligi, yani iki nokta arasında ki yükseklik farkını renklerle gösteriyor. dolayısıyla yer altı ile ilgili herhangi bisey yok, bir veri yok, ne program yer altına inip veri alıyor nede Google.. neticede bu yer altı olayı nerde başlıyor? yer altında ki veriyi bize Google mi veriyor yoksa surfer mi? Google yer altından veri veriyor ama bunu mu kimse bilmiyor? yoksa ustam sizin iddia ettiğiniz veriler Google earth dışında elde ettiğiniz verileri mi işliyorsunuz?