Almanya'da 4.000 yıllık kadın iskeleti bulundu

Defineci

Administrator
Brandenburg şehrindeki arkeologlar, eşine ender rastlanan ve heyecan verici keşifte, binlerce yıl önce ölmüş bir kadının iskeletini gün ışığına çıkardı. Araştırmacılar kadının nasıl öldüğünü ve neden bu alışılmadık pozisyonda gömüldüğünü anlamaya çalışıyor.
almayada iskelet.jpg

İskelet, Berlin’e 102 kilometre uzaklıktaki Uckermark bölgesinde, bir rüzgar türbini için yapılan kazı çalışması sırasında bulundu. Brandenburg Eser Koruma Dairesi’nden Christof Krauskopf, “Kadının MÖ 2.500 ila 2.200 yılları arasında gömüldüğüne inanılıyor.” diyor.

almanyada iskelet.jpg

‘Daha önce hiç böyle bir keşif yapmamıştım’

İskeleti bulan arkeologlar Philipp Roskoschinski ve Christoph Rzegotta’nın söylediğine göre iskelet, mezarlıkta değil, yerleşim yerine yakın bir çukurda, çömelmiş vaziyette bulundu.
Roskoschinski, buluşun “eşine ender rastlanan ve heyecan verici” olduğunu anlatıyor. Kadın, sağ tarafına yatırılmış ve ayakları ile kolları içe doğru bükülmüş ve bakışları kuzeyi gösterirken başı, doğuya bakacak şekilde konumlandırılmış.

aga_0074

Youtube sayfamız Defineadresi TV
VİP Üye
almanya ben alanya diye okudum :)
emeğine sağlık...kadının bakışı kuzey, başı doğuya bakacak şekilde defnedilmiş...benim tam anladımığım yer

kadının bakışı kuzey. başı doğuya dönük__???
kadının gözü nasıl bir yapıya sahip ki baş doğuya dönerken gözler kuzeye dönüyor ,normalde ters bir açı...tam 90 derecelik bir açıya denk geliyor hesaplarsan....

DELİ FIRAT

DOĞACI
VİP Üye
almanya ben alanya diye okudum :)
emeğine sağlık...kadının bakışı kuzey, başı doğuya bakacak şekilde defnedilmiş...benim tam anladımığım yer

kadının bakışı kuzey. başı doğuya dönük__???
kadının gözü nasıl bir yapıya sahip ki baş doğuya dönerken gözler kuzeye dönüyor ,normalde ters bir açı...tam 90 derecelik bir açıya denk geliyor hesaplarsan....
Gözlüğü tak Allah’ın gundisi kabul et daha yaşlandın

GÜLBAHÇELİ

VİP Üye