Bu dikkatimi cekti??

GeceGündüz

Kayıtlı Üye
Puanları 17
Solutions 0
Hayirli aksamlar hayirli cumalar arkadaslar bu gezinirken dikkatimi cekti siz ne düşünüyorsunuz??874G0-94.jpg874G0-93.jpg

güzelmiş arkasındaki tepelerde benim dikkatimi çekti

Ben koltuğa benzettim bisey varmidir yada ne amacla yapilmistir bilgi ve yorumlarinizi bekliyorum ustalar

Ben koltuğa benzettim bisey varmidir yada ne amacla yapilmistir bilgi ve yorumlarinizi bekliyorum ustalar
fotodaki kaya .. bu haliyle koltuğa benzetemedim . mezar anıtı olabilir , sınır taşı olabilir , mesafe taşı olbilir vs. vs. ilk fotodaki görünen tepeler yığmamı ...

Usataya katılıyorum sınır taş olabilir ama incelemekte fayda var anıt mezar olma ihtimalide var usatnın dediği gibi arka plandaki tepeleri araştırmayı hak ediyor

Tamam hocam

Bu tür taşlar dikkat cekiyorsa alanda seni kendine sorduruyorsa ne işi var diye o taş nirengi noktasıdır.

Nirengi noktasi nedir usta

Evet bir kaç amaca hizmet edebilir tarihi yol kenarında kılavuzluk yada ustalarımızın dediği gibi nirengi yani bu taşa gelince bulunulacak yerin rehberi yada geçmişdeki bir olayın anıtı. Veyahut bir mezarın anıt taşı gibi bir çok şey olabilir. Bunu anlamamın yolu buradaki tarihi iyi bilmek ve çevrede olanları bulmaktır.

Geri