Define arazisinede eyer ne demektir?

Defineci

Administrator
articles: eyer.jpg

Eyere binip karşımıza bakmalıyız. Dikkatimizi çeken yüksek bir kaya olacak bu kayanın tepesine çıkmalıyız. Balyoz ve murçla kapağı kaldırırsak güzel bir define bizi bekliyor. Binek taşı olarak ta bilinir. Binek taşına oturup karşıda görünen kayalıklarda 2. bir işaret daha bulmaya çalışmalıyız.

Başka Bir Yorum :
Ermeni ve eşkiya saklantısını işaret eder. Eyere binilir. Ön istikamette dikkatlice bakılır. 3 adım veya 11 adım civarında bulunması gereken bir taş veya tümsekli yığıntı bir nokta aranır.

Başka Bir Yorum:
Eyere binilir karşıya değil arkaya bakılır. Veya at resmi varsa atın dışkısının düşeceği yerde kazı yapılır.

oymak beyi

Moderator
bu görselde ki kayalar ile ilk gittiğim arazide karşılaştım. arkadaş binek taşı demişti, taşa ve etrafına cihaz tuttum ama sinyal yoktu. kayanın sağ tarafından dere akıyor, on onbes adım ilerisinden de yukarı tarafından gelen daha büyük bir dere var. bu dereler binek taşının on onbes adım ilerisinde birleşiyor. ve kayanın hemen arkasında pınar vardı.. belki onbes seneden fazla olmuştur pınardan su icmemistim. kana kana su içtim. ama oturup da karşıya hiç bakmadım aaah ah... işin en can alıcı noktası ise bu pınar ve binek taşının en fazla iki km kuzeyinde girişinde haç işareti olan bi magra var, ağzı kapalı, arkadaş biraz uğraşmış elenmiş toprak çıkıyor dedi... bakmak nasip olmadı. burda bu yazıları okudukça heyecanlanıyorum.. şu bahar bi gelseydi ????????