Define işaretleri ve Define işaretlerinin Anlamları

Defineci

YÖNETİM
Define İşaretleri ve Define İşaretlerinin Anlamları
Define işareti dendiğinde akla ilk gelen Haç ve kaplumbağa işareti olmaktadır, fakat binlerce farklı işaret ve defineyi sembolize eden belirti bulunmaktadır.

Define işaretlerinin çözümlenmesi birçok internet sitesinde yazıldığı gibi kolay değildir. Her haç işareti aynı anlamı taşımayabilir. Define işaretlerinin incelemesini yaparken bölgenin hangi medeniyetlere ev sahipliği yaptığı, hangi inaçların olduğu, bölgedeki savaş ve toplumsal olayların incelenmesi gerekmektedir. Bizans, roma, yunan, antik yunan dönemlerinde her sembolün anlamı farklılık gösterebilir. Ermeni define işaretleri veya hristiyan define işaretleri de belirttiğim gibi farklı anlamlarda bulunabilir. Bir işaret ÇARPI (X) olarak imgelense bile, biz bunu haç işareti olarak algılayabiliriz. Zaman içerinde toprak kayması define işareti olan kayanın şeklini, yapısını ve konumunu değiştirmiş olabilir.

Definecilerin en büyük yanılgısı, işaret ve haritaların ne anlama geldiğini bildiğini iddia eden kişilerin yarattığı kafa karışıklığıdır. Belirli dönemlerde sadece inançsal ve töresel olarak bırakılan işaretlerin herhangi bir defineyi sembolize etmediğini bilmek gerekir.

define işaretleri

Definecilikte Harita Yalanı/Sahte define işaretleri :
Birçok kişinin elinde define haritası olduğu iddia edilir. Bu haritaların %99’u sahtedir. Birçok harita sadece dolandırıcılık amacıyla profesyonelce üretilmiştir.

Hiçbir zaman sahte harita ile define bulamayacaksınız. Bunu unutmamak gerekir.

Peki defineciliğin en önemli unsurları olan define işaretleri ve şekilleri nasıl incelemek gerekir?
Aslında bu iş kulaktan dolma değil de, tecrübe ile edinilebilecek bir yetenektir. Bulunduğunuz yerin tarihini araştırarak, gözlemleyerek ciddi sonuçlara varabilirsiniz.

Daha önce karşılaştığım bir örneği sizinle paylaşmak isterim. Piknik alanında gördüğüm çok büyük ve birkaç asırlık bir çınar ağacı vardı. Çok dikkatimi çekti ve yanına gittim. Unutmayın ki ağaçlar da önemli bir define işareti olabilir. Ağacın etrafını incelerken piknikçilerin üzerine oturmak için kullandığı bir taş dikkatimi çekti. Ağaçtan 100 mt uzaklıktaydı. Taş oval biçimde ama tahrip olmuştu. Taşı yerinden oynatamadım ama o taşın doğal olmadığını anladım. Sonraki günlerde piknik alanının sahibi yaptıklarımı görmüş ve bir şekilde benimle iletişime geçti. İncelediğim taşı yerinden çıkartmış ve bu taşın değirmen taşı olduğunu anlamış. Etrafta rastgele birkaç çukur kazmış ama sonuca ulaşamamış. Define dedektörü tavsiyesi almak ve daha detaylı inceleme yapmam için beni davet etti. Davetine icabet ederek birkaç tavsiyede bulundum fakat yerin define barındırabilecek bir yer olmadığı kanaatine vardım. Belki tek para bulabilir fakat zaman içinde insanların piknik yaptığı bir alan olduğu için, define dedektörünün burada sağlıklı sonuç vermeyeceğini de belirttim.

İşte bu örnekte olduğu gibi doğanın kendisi de bize defineyi işaret edebilir. Daha önce de söylediğim gibi her sembol defineyi işaret etmeyebilir. Dini ritüeller gereği yapılmış bir sembol de olabilir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak doğayı ve işaretleri tahrip etmeyin.

dönemlere göre farklı anlam barındırabilir. Bu yüzden lütfen tahrip etmeyin.

Herhangi bir yere incelemede bulunmadan önce o yerle ilgili bilgiler edinin. O yerin tarihi, savaşlar, inançlar, toplumsal olaylar, doğal olaylar gibi bilgileri öğrenebileceğiniz birçok kaynak bulunmakta.

Edineceğiniz bilgiler doğrultusunda fiziki incelemede bulunarak yerin sit alanı olup olmadığını araştırın ve gerekli izinleri almak için ilgili mercilerle görüşün. Unutmayın ki kaçak kazı milli değerlerimizi tahrip eder.

Dedektör, yer altı görüntüleme ve diğer ekipmanlar çok önemlidir.

İzin alma işlemlerinizin ardından doğru cihazı seçerek bölgeyi kapsamlıca inceleyin.

Bölgede bulunabilecek su kaynakları, akarsular, dereler ve diğer yerleri dikkatlice inceleyin. Unutmayın ki zamanla kurumuş olan akarsular da olabilir. Bu yüzden lütfen dikkatinizi bu yönde toplayın.

Define işaretlerini ararken yanınızda su bulundurun. Üzeri yosunla kaplanmış kayalar olabileceğinden, bu yosunları temizlemek için bulaşık süngeri, cola gibi malzemeleri kullanabilirsiniz.

Horasanlı yapılar için özel teknikler bulunmaktadır. Lütfen yanıcı ve patlayıcı malzemeler kullanmayın.

Can güvenliğiniz için özellikle sıcak zamanlarda yer üstüne çıkabilecek yılan, akrep ve diğer canlılara dikkat edin ve bu canlılara saygı gösterin. Unutmayın o yer onun yaşam alanı.

Lütfen define işaretleri konusunda sizi yalan bilgiyle dolduracak insanlara itibar etmeyin. Unutmayın ki çok bilseydi kendisi yapardı.