Define Nerde olur?

sedegor

Yetkili
VİP Üye
Katılım
21 Şub 2020
Mesajlar
318
Puanları
92
Dünyanın kendisi küçük bir definedir, üç beş gün insanı eğlendirir, buraya tapan kendisine dünyayı ve dunyadakileri Tagut yapan için üç beş gün diyorum ya o kadar da değil Saatlik bir serüvendir.

Çünkü ömür dediğin bir saat kadar dir. İnsan Zanla yaşar en uzun devran süren bu gün yüz yaş yaşar , sorsan sonunda ne kadar yasadın? Der ki göz açıp yumdum bu yaşa geldim.

Batin saatte ise yine bir ömür bir saat gibidir. İnsan Oyuna daldığından uzun gelir. Diğer bir Saat vardır ki buranın bin yılı oranın bir yılı kadardır.

Asıl aranması gereken ötedeki defineler, köşkler Saraylar olsada, insan illâ bu dünyada da olsun ister.

Neyin olursa olsun, bil ki Mülk ancak Allah ın dır.

Bu dünyada illâ olsun dersen, Suyu takip et. Bu dünyada en Mühim şey Sudur. Su olmasa Hayat olmaz derler defineciler çoğunun bildiği Su hakkında azdır, çünkü onlar sadece kuple altın ararlar. Hâlbuki Suyun Mahiyeti Oturup Kırk yıl tefekkür edecek düşünecek kadar genisken kimi bir ömür düşünse olmaz. Olduran olmaz der ise olmaz. Kulak sağır göz kör olur olmaz.

Her yaylanın her dağın suyu vardır. Suda Sır vardır.

Bu gün kendisini çağdaş sanıp insanlığını kaybetmiş, eskileri cahillikle suçlayanlar zifiri karanlık içerisindedir. Hemde bu güne kadar hiç olmadığı kadar Karanlık ve geri kalmışlık içerisinde iken, önünde PC, elinde akıllı olduğunu sandığı telefonu, altında araba cebinde bol para , hatta teknik sandığı silahları, uçakları ile elinden metal dedektörü ile Kendisini Çağdaş sanan bir zavallıdır bu günün insanı. Bu genelleme tabi hepsi öyle olsa dünya batar. Direkler tutar binayı bebeler altında oynarken.

Okumuştur boynunda kravatı vardır, bir ahkâmla yürür boburlenir, bilmezki okudukları Kendisini Global dünya duzenine köle etmiştir. Eşeklik le İnsanlık arasındaki farkı bilmez, kendisini eşek Edip sırtına yüklenen çoğu kitap ve içeriği beş para etmez. Üzerindeki üniforma adam etti kendini sanar. Hâlbuki Adamlık insanlık çok başka şeydir. Eşeğe altın semer vursan eşek yine eşektir diyene sor bunu.

Allah ın ilk Emri ne desen ? Oku der de, okumadan Kast ne bunu bilmez. Okuduğunu ise Şan şöhret makam ve dünya hırsı için okuyandan fayda gelmez. Bir bilim dalı okudu bir bilimin braşına sahip oldu ise, bunu Hak yolunda insanlık namına İlim ile bağdaştırmayandan yine bir cacık olmaz. İlim başka şey, bu günün müfredatında öğretilen başka şeydir. Ne okursan oku Kuran'ı daha iyi anlamak için oku. Çünkü Ne kadar bilgi ve Kelime haznen hatta ne kadar çok dil bilirsen Allah ın Kitabını ve ilmini o kadar fazla anlarsın.

Velhasılı kelam, uzun iştir yazmak, her yazanıda doğru bilmek hatadır.

Kimden okursan oku, dön birde kendinden oku. Bilirsen eğer insanın bir kitap olduğunu.

Cahil sanılan Eskiler çok bilirmiş. Suyuda bilirmiş, suyun sakladığı Sırrıda bilirmiş. Hem Cahil kelimeside manayı yitirdi , cahillik aslında bilgeliktir özünde. Neyse ..Bu sebebten olacak sırrı Suya söylerler imiş..... Definesi olanda Suya götürmüş Sırrı saklamasını bilen Definemide saklasın diye. Derdi olan illa bir kuyu edinecek sırdas Kendine, yada bir akar su bulacak kendisine,
Sorsan bana Suyun Sırrı ne, derimki Sensin. Senin sırrınıda bilirimde, söylemem. Her şey söylenmez. Sizin okuduğunuz taş devri yok yontma taş devri yok cilalı taş devri hiç olmadı. Dünün insanı bu günün insanından Akil ve bilge idi hep. İlk yazı Sümerde yok şunda bunda diyen ilk yazı çivi yazısı diyen Denyo eşektir eşek. İlk insan Hz Adem Okumayıda bilir, yazmayıda, kendine inen Suhuflar kitabı vardır. 720 dil bilir her dil bir ilimdir ayrıca, bu günün insanı ne bilir Peki. Çıkmış ortaya tarihciyim diye , iblisin öğretisini satıyor g....t.

Her konuda bir sapıtma bir sapıklık bir düzenbažlık hat safhada. Bilgi diye Çağdaşlık diye insana Karanlık satıyorlar, yalan aşılıyorlar. Yuz soruda yüz sorunda beş yalan tüm doğruyu götürüyor.
Eskiyanın definesini arıyor A, B bilmez adam, O eşkiya kimdi tahsili neydi ? Sıradan adamlar değil, içinde mühendisi, coğrafyacısı, fizikçisi, kimyacısı, ruhbanı olan her daldan en az biri olan gruplardı. Onların sakladığını bulmak öyle kolaymı ? Bu gün dört üniversite bitiren biri o çetenin en berbat en akılsız birinin bilgide yarısı etmez. Bu günün arkeologlarının yüzü bir araya gelse onların üç kilometre izini süremez.

Kısacası suyu takip edersen aradığın kuple altına yaklaşmış olursun. Her su altına götürmez ama. Bunuda bil. Su dediğin bulanmış, sonra dibine çökmüş olacak bir defa, berrak olacak.

Bazen belgelerde yazar acı su felan öyle yazsada o su bile berrak olacak.

Suyun bir defa dilini bilmek gerek ama, dedik ya sırlıdır diye, Öyle dil bilmeden her suyun ardınada düşülmez, alır götürür bir denize dil bilmeyeni boğar. Ben yüzmeyi bilirim demeylede olmaz..Hz Yunus düşmeden nice balıklar dedi ben yutarım diye. Denizde bilinmedik tehlikeler vardır. Ben suyun dilinden anlarım üstünde yürürüm diyenede pek inanma, dalabiliyorsa en dibe sığ sularda, dalgıçtır onun adı git ona sor Suyun Sırrını, üstünde yuzerim, hatta yürürüm, diyenlerin çoğu o kuple defineyi hayalde görmemiştir. Saman çöpüde yüzer su üstünde. Ama senden bir karşılık isteyecek kadarda curetkârdırlar, parayla bilgi satanın bilgisini tepesine çalmasınıda bil. Bilgi hazinedir fakat Ücret alıp bilgi satan zavallıdır. Hele din iman satan ücretle ne diyeyim onlara......
Bak usta Şeyh uçmaz, mürit uçurur sözü doğrudur, uçan Şeyhide bilmez müriti ta kendisi kanatlanana kadar. Ben uçarım ben kaçarım diyeni çatıya çıkarıp bir tekme vur kıçına bak ucuyormu düşüyormu. Sırtına pazardan üç kuruşa cübbe alan bu gün din alimi, eline kazma almayan, sağdan soldan üç beş hurafe okuyan defineci, hele TV kanalları dedikodu erbabı, ula bazen açıyorum haber bakayım diye, haberleri bile dedikodu olmuş hurafe olmuş.. neyse. Burda ben iyiyim hepsi kötü demiyorum. Ortalık karşık demek istiyorum her konuda her yerde.

Ben dağda ararım defineyi, yayladaki su insanı bogmazda sanma, oda denize özenir. Ama Ana karnında bogulmadın bunuda unutma. Suyun bir adıda Ma dır. Ana Madan gelir. Sende bir zaman orda idin. Geldiğin yeri hatırla, gideceğin yeride bilirsin ve suyun dilinden az çok anlayabilirsin. Su topraktan cıkar, Bak Magrada Ma dan gelir, ötesi parada M den gelir. Su unutmaz hafızası vardır. Her sudan da yağmur olmaz. Vardır dahası, bu kadar kafidir.

Sen yinede dağa bayıra çıkarsan Git Sudan sor define yi, kim bilir dile gelir.Su konuşmaz zannedersen buda senin dilsizligindendir. Dağın bayırın arazininde bir dili vardır. Otur bir çay demle, su kaynamadan sorma, hatta çay demlensin hele, içerken sor.

O gün dile gelmez açmaz ise sırrı birde ruyanda sor. Bilirmisin Ayanda ayakta iken yaşadım yasıyorum sandıgından daha gerçektir gece gördüğün rüya. Hayat ta bir çeşit rüyadır ancak tabircisi az bulunur. Ve Hayat eşittir Su dur. Su Candır. Canı barındıran toprak olduğu yerde kalır bir süre, Yolu bulan Sudur. Daha ne diyeyim Size. Su olup definemi göstereyim size ? Konu suyla gelişti ama dağdaki kuşlarda bilir, hele o kuşlar arasında otuz kuş vardır çok şey bilirlerde, illede güle öterler, define Nerde desen onlar gül derler. Süleyman olmayana Sır söylemezler. Susuz gulde yetişmez. Siz suya sorun en iyisi. Şurada felanca işaret varmış, sordum birine şu manaya gelirmiş diyeni çok olurda, şu işaretle gittim define buldum diyen zor bulunur. Hangi deli buraya Define koydum birde işaret yaptım gelin alın der ki ? O akıllı suya gitmiş . Avamıda işarete salmıştır. Hurafelerle uğraşan bir vakit sonra hurafeci olur..Ben defineciyim diyenler boş bir hayal pesinde cebindekindende olur. Doğru bilgi yazılmaz, yalanı yazan çok olur. Bilmeyen kopyalar yapıstırır. YALANCIYLa yola cıkılmaz. Cıkarsan ömrün heba olur. Dağ taş altın dolu değil, vardır azdır, oda ancak doğru Bilgi ve dogrulukla bulunur. Her kes bir şeyler yazıyor, doğru hangisi diye sorar yada düşünürsen, oturup bir gece tek başına ayırmaya çalışman yeterli. Desemki sana doğru için en iyi elek süzgeç Kur'an dır, kimine Yalan gelir az gelir. Hâlbuki Onun içinde yaş kuru her şey yazılmıştır.
Hakiki bilgi Hazinenin kendisidir, doğru bilgi demiyorum bak, çünkü her kesin bir doğrusu vardır. Sana göre yanlış olan diğer kişinin inandıgı doğrusudur. Öyle olmasa yanlışta ısrar edip doğru olduğunu savunmaz. Ve hatta Doğruyum Sandığın Sen bir başkası gözünden hatalı olabilirsin Ona göre.

Bilgi bir hazine ise ve Hedefe şayet bilgi götürecek ise, bu bilginin Ana kaynağı önem taşır. İki tür bilgi kaynağı vardır. Biri kişiyi hırsla uçurumdan atar, diğer bilgi Kuyulardan insanı çıkarır.

Bilginin Hakkı Kaynagı Hakikati C.c Allah tan baskasıda değildir. Ona yaslanan Ona Güvenip Ona dayananda Cüzzide olsa Gerçek bilgi kırıntıları vardır. Becerip tamamen Allah a kül olmuş Teslim olmuş kuluna ise mükafat olarak bilgi hazinesinden miktarca biraz daha verilir. Ancak Allah ın Bilgi Hazinesinden, Tüm insanlığın edindiği bilgi İlim ise Sacede denizde bil damla kadardır.

Şansa inanıp Kaderede İman ettim diyenlere değildir bu konu. Bize göre Şans Yok, Kader var. Kaderine İsyan edenler içinde değil bu konular.....Madem Kader varsa, Aramamalımıyız ? Aksine İnsan Aramak için var edilmiş ayarlanmıştır. Kimi Mevlayı arar ki bu olması gereken dir, kimide belasını arar, her ikiside az çok bulur aradığını. Yerinden kalkıp Bismillah deyip aramaya başlamayanın bu devirde hatrını Soran akrabası bile zor bulunur. Nasip Gayrete Aşık gelmiş, gayrete Hasret gider.

Allah Çalışana verir, Çalışanın imananınada Verirken bakmaz. Hele bir ara. Define bulmak içinde çalışmak gayret sarf etmek, bilgi toplamak, kafa yormak gerekir.

Bu kadar kâfi.

Selametle
 
Son düzenleme:
Üst