ilk ben başlıyım yıllar önce ortak çalıştığım bir arkadaş vardı şimdi rahmetli oldu adeta intahar etti diyebilirim ALLAH rahmet eylesin birgün bir köyden evli arkadaşımız resimlerle geldi şu işaretler var diye biz o zamanlar definenin d sinden bile anlamazdık vede uğraşmazdık 4. 5 arkadaş panelvanla gittik yaylada yan yana 3 kaya üzerinde v işareti 3 adette ayrı ayrı tas işareti var dedi resimlerinide gösterdi gittik baktık kaç tonluk kayalar ne yapacağız altı düz arkası düz garanti mal bunun altındadır dediler bende yanlarında aval aval bakıyom tabi birşeyden anlamadığım için neyse gidelim manivela kirko alıp gelelim kayaları devirip altından malı alalım dediler tamam dedik gittik sonra aletleri alıp geldik gece başladık çalışmaya kayaları devirdik ee altından bir şey çıkmadı arkamızı dönüp geldik daha sonra cubuk kullanan arkadaşımızın abisi ve birkaç kişi tekrar gittik çubukları iki kişi kullanıyor 2 kişilik yani çubuklar gidiyor o kayalara doğru dönüyor tekrar tekrar mal orda diyorlar bir şey yapamadan döndük geldik bendede merak saldı ozaman dedim bu iş böyle olmaz dedim bir siteye üye oldum araştırmaya başladım devamlı okuyup ne diyorlar diye anlamaya çalıştım işaretlerle ilgili sitelere girip işaretlerin ne demek istediğini ne anlama geliyor diye araştırmaya başladım arkadaşımın 2 tane fotoğraf makinesi vardı birini satın aldım gittiği her yerin resmini çekip resimleri büyütüp incelemeye başladım tabi o hevesle kayaların üstünde olmadık şekiller görüp çizmeye başladım bu böyle birkaç yıl aldı tabiki sitelerden yorumlardanda birşeyler öğrenmiye başladım baktım o kayalardaki gördüğüm şekiller benim gözüme görüken şeyler çizmekten vaz geçip siteliri takip ettim gittiğim yerlerdeki işaretleri resimleyip inceleyerek birşeyler çıkarmıya başladım istediğim zaman her yere gidip gelemiyordum araç olmayınca gidenlerde sanıyorki gidip 40 50 santim kazıp malı alıp geleceğiz sanıyor eli boş gelince birdaha gitmiyor bende baktım bu iş böyle olmuyor bir dedektör aldım tek tekçi arkadaşlara takıldım yıllarca gide gele o işide öğrendim halada devam ediyorum kazı işine gelince gittiğim yerlerde işaretler görürsem resimleyip arşivime atıyorum çantada dursun diye tek tekinde sonu gelmeye başladı birgün o yerlerde çalışma imkanı bulursam çalışacağım kısmetimizde varsa alırız yoksada rahmana şükrümüzü sunarız veren o alan o bize düşen gayrettir kısaca böyle başladım bu işlere vazlaca detaylara girmedim anlatılacaklar var anlatılmayacaklar var umarım fazla sıkıcı olmamıştır selametle ????
Yüreğine sağlık ustam arkadaşın için üzüldüm Allah c.c mekanını cennet eylesin ...
Bu işin doğru olanida bu zaten anlamadan çözmeden yapmamak
Ne yazıkki işaret buysa gomuda burda diyip çok işaret kaybeden tahrip edenler oldu
Ve yine ayni şekilde bedelini ağır bir sekilde ödeyenler oldu
Hayatını bu uğurda zindan edenler oldu
Varını yoğunu ahmet in mehmet in lafına kanip peşinden gidip yuvasını yıkanlar oldu
Allah ıslah etsin demekten akıl ihsan etsin demekten başka hiç birşey elden gelmedi neyazikki ????