Definede boş küp ne demek? Boş küp bulunursa ne yapılmalı?

Defineci

Administrator
Birinci Yorum:
Boş küpler ağızları aşağı veya yukarı gelecek şekilde bulunur. Başka bir bulunma şekli ise küpün yatay olması halidir.
Yatay durumundaki küplerde ağız kısmı defineyi gösterir. Bu yön genellikle güney-batı istikametidir.
Küp aşağı doğru bakıyorsa küpün alt kısmı araştırlılmalıdır. Müjdesi bulunup asıl gömü 7-9 metre çevrede aranmalıdır.
Boş küp defineciyi yıldırmamalı, çünkü bazen yanıltmak amaçıyla kullanılmıştır. Bazen şarap gömmek amaçlı bazende ölü gömmek amaçlı kullanılan küpler de mevcuttur.

İkinci Yorum:
Çoğu zaman tarlalarda küp parçalarına denk gelme ihtimali vardır. Bunlar genellikle boştur. İçlerinden bazen kök boya, bazen elenmiş kum bazen de metal veya kemik parçaları çıkabilmektedir. Boş küp çevrede bulunan bir mezarın müjdeleyicisi olabilir. İki küpün görülmesi çevrede iki tümülüsü işaret edebilir. Muhtemelen doğu-batı yönünde. Küpten çıkan malzeme mezardaki kişilerin statüsünü de belirleyebilir. Küpün çevresinde çok sağlıklı bir araştırma yapılmalıdır.

oymak beyi

Moderator
dedemden kalma tarlada dayilarim kazı yapmıştı. içinden boş küp çıkmıştı. bırakmışlar di kazıyı aramayı.. bu yazınızı okuduktan sonra bayrağı devralma vakti geldiğini anlıyorum usta :LOL::LOL::LOL:

TEVFİK

VİP Üye
????????bak kalbin temizmiş usta
Selamunaleyküm sayın ustam bakınız lütfen.
Burada anlamamız gereken bazı defineciler küpler boş çıktı diye sorular sormaktadır, işte boş çıkan küp aslında boş değil Kremasyon adı verilen yani ceset yakılarak gömülmesiyle alakalıdır, sizin boş dediğiniz küpler boş değil küpün tabanında azda olsa yanmış ceset kalıntıları vardır. kısacası boş dediğiniz küp aslında bir mezardır. Çömlek olan çocuk mezarı küp olan yetişkin mezarıdır. çömleğin diğer adı amphora, küpün diğer adı ise pithos’tur. umarım anlatabilmişimdir. ;) ....:D..Saygılarımla

Defineci

Administrator
Selamunaleyküm sayın ustam bakınız lütfen.
Burada anlamamız gereken bazı defineciler küpler boş çıktı diye sorular sormaktadır, işte boş çıkan küp aslında boş değil Kremasyon adı verilen yani ceset yakılarak gömülmesiyle alakalıdır, sizin boş dediğiniz küpler boş değil küpün tabanında azda olsa yanmış ceset kalıntıları vardır. kısacası boş dediğiniz küp aslında bir mezardır. Çömlek olan çocuk mezarı küp olan yetişkin mezarıdır. çömleğin diğer adı amphora, küpün diğer adı ise pithos’tur. umarım anlatabilmişimdir. ;) ....:D..Saygılarımla
Konuya katkından dolayı teşekkürler üstat. ????

TEVFİK

VİP Üye
Konuya katkından dolayı teşekkürler üstat. ????
S.a. Sayın Ustam Çok Teşekkür ederim yemin ile söylüyorum'ki ben sizi ve sizlerin yüzlerinizi görmeden çok seviyorum bende elimden geldiği kadar size ve sizlere katkıda bulunmaya çalışıyorum ama yinede katkı sağlıyabiliyorsam Ne Mutlu bana.Saygı ve Sevgilerimle.

Defineci

Administrator
S.a. Sayın Ustam Çok Teşekkür ederim yemin ile söylüyorum'ki ben sizi ve sizlerin yüzlerinizi görmeden çok seviyorum bende elimden geldiği kadar size ve sizlere katkıda bulunmaya çalışıyorum ama yinede katkı sağlıyabiliyorsam Ne Mutlu bana.Saygı ve Sevgilerimle.
Varlığınız en büyük katkı ustam.

TEVFİK

VİP Üye
S.a. Nasıl Ustam ama bu bana bile küçüçük geliyor ama olsun bunun kadar olupta dolu oldumuda eh Allah Bereket versin der yerime otururum.belkide bu kadar-çık küçük küp size ufacık gelebilir. :D İnşallah birazdaha büyüğünü bulursunuz.:rolleyes: Saygılar

oymak beyi

Moderator
S.a. Nasıl Ustam ama bu bana bile küçüçük geliyor ama olsun bunun kadar olupta dolu oldumuda eh Allah Bereket versin der yerime otururum.belkide bu kadar-çık küçük küp size ufacık gelebilir. :D İnşallah birazdaha büyüğünü bulursunuz.:rolleyes: Saygılar
ustaaa ah ustaa, Allah bana bunun yarısını, sana tamamını versin ustaa, vallahi fazlasında gözüm yok ????????????