definede yılan işareti

GÜLBAHÇELİ

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Mar 2020
Mesajlar
1,542
Tepkime puanı
2,623
Puanları
112
Yunancada teth yılan demektir, mezar vurgusunda genelde bu bayandır.
Sayısı 9 dur
Halk arasında bazı deyimlerdede kullanılır "koynumda yılan beslemişim" koynundaki kim ola ...
Papaz içinde kullanışmıştır.
Kilisedeki yılan papazla ilişkilidir "evi"

Aslı yılan olup yılan gibi çizilmeyen sembollerde vardır
Antik yunanda " pe " derler "ağız" anlamındadır.
Bazı yılanların ağzı bu yüzden açıktır vs.

Yılan konusu bir hayli uzundur.

Tabi birde ima veya vurgu olarak kullanılan yönü vardır,
kuyu gibi mağara gibi oda gibi,bunlar malzemeli olup kişiler tarafından şifreli
olarak kullanılmıştır ritüel olarak kimse bilemiyeceği için sayıları ve yönleri arka planda
saklı kalmış oluyor.

Geçmişi uzun olan semboller arasındadır.
 

Defineci

YÖNETİM
Katılım
19 Ocak 2020
Mesajlar
692
Tepkime puanı
1,672
Puanları
92
Üstat madem yılan konusunu sen açtın biraz ekleme yapam ben de.


Definecilikte Yılan işareti: Kabartma yılan mezar taşında değilse kesin hazinedir.ancak kabartmalarda kafa ölçümü yapılır.açık yılanın malı özel hesaplama ile bulunur.burada gördüğümüz yılan tırmanan yılan.bununda boy ölçüsü gereklidir.yürümekte olduğu istikamet emanet yönüdür.diğer yılanlar kayada veya toprakta olabilir.bu ise sadece kaya içinde yada mağaraya konulan gömülerdir. işaretlerde ve özellikle yılanlarda tam yer belirlemesi yapamayız.bunun sebebi ise kesinlikle bilgiyi saklamak şeklinde algılanmamalıdır.yılan işaretlerinin o kadar çok geniş bir ifade yelpazesi vardır ki ezbere yapılacak her tarif okuyucuyu kesinlikle yanıltır. tabi ki şöyle diyelim yılan korkunca kaçan ve sürünen bir hayvandır. ayrıca yılan yuvası daima deliklerdir.öyleyse şöyle size bir ipucu vereyim.yılanın ağzı açık gibi görünüyor. emanetini arkasında ara.birde iyi bak derim eğer kapalıysa ön istikametinde bir delik mutlaka bulunur.

1- Çöreklenmiş yılan: başı dışarıda ise iç sarımı baktığı yer önemlidir.ancak mıntıkanın ayrı bir yerindedir.çörek yılanın malı kaya kütlesi altında olur.

2- Çöreklenmiş başı içinde olan yılan: emaneti içinde yada yanındadır.kuyruk kısmı önem arz eder. mutlak bir yön verilmiştir.baş kısmından yön bulabiliriz. 2 adet ise yerin burası olduğunu söyler.

3-Birbirine sarılı öpüşen yılan: bu iki yılanın arasında bir istavroz veyahut başka işaretler bakınız.en planlı gömülen paralardır.gerçekten zordur kesinlikle malı yanında değildir. çevresinde bir yerdedir.takiple hazinenin en son işareti çevrede araştırılır.

4-Direğe sarılı yılan: yukarıda yazdığım tüm yılan işaretleri uzmanlık isteyen bir alandır.buda son işaretini arayan bir nişandır.sarkan kuyruk yönü önemlidir.ölçülecek son noktayı tespit edilerek emanet orada aranacaktır.yani aranacak uzaklık 26-27 metre civarlarındadır.

Bir yorum daha: Yılan figürünü bir çok medeniyetler kullanmış.asıl urartulara aittir.sonradan roma İskender bizans hatta son dönemde ermenilerde kullanmışlar.oyma yılan bizans ve ermeni dönemlerinde daha fazla yaygındır.fakat sonuç itibariyle b fark yoktur.yılan işareti olan yerde kuru yada akan dere gözlenir.yada patika yolları gösterir.yılanlar mezar bekçisi olarak figür edilmiştir. yani biz bir yılan gördüğümüzde tamam bunun malı bir küp bir teneke böyle bir şey düşünmeyin. mezardır .artık mezardan ne çıkarsa bahtınıza.tabi mezardan hariç kayalara parada koyuyorlardı.tabi bunların bazı hesapları da var.zaten yılan figürlerine baktığınızda bir çoğunda yanında ikinci ufak bir işarette olur. yılanlar ağzı kapalıysa mezar topraktadır. ağız açık ise kaya mezarıdır ve çatal dil varsa o zaman kapalı yada zamanla açılmış bir mağarayı gösterir.hatta bazı yılanlar timülüsleri gösterir.

Bir başka yorum daha :D : yılan işaretleri ciddi tılsım işaretidir, gömüyü kötülüklerden korumak için yapılmış işarettir, çözüme başlamadan önce yılan iyi etüd edilmeli, yılanın kaç boğum olduğu, dili olup olmadığı, diğerlerine göre fazla bombey yapan kıvrımı, toplam boy uzunluğu, oyma veya kabartma olması, yakındaki akar suya bakıp bakmadığı, yanında başka işaretler olup olmadığı, ve buna benzer bir çok ince ayrıntılar dikkate alınıp çözüme başlanmalıdır, yılan ana kayaların bol olduğu yerde ise giriş aranmalı dereye sallanır şekilde aşağı doğru sarkıp giriş olup olmadığı kontrol edilmelidir, yılan karşısına iyi bakılmalı, karşı taraf rampa yapar şekildeyse 20 – 50 metre mesafe kat edip araştırma yapılmalıdır, yılan işareti çözümüne başlayan kimsenin yanında mutlaka pergel olmalıdır yanındaki yuvarlaklar ve yılanın kafası pergel ile bakılıp dışa taşkın olan taraflar dikkate alınmalıdır. öpüşen yılanlar eşlerin birlikte gömüldüğüne işarettir burada değerli 2 mezar olduğunu bu mezarlarda yüklü miktarda değerli eşya olduğunu anlatır. yanında ayak izi olan yılanın yönü doğuya bakar ise önün rampaya gelir şekilde olur ayak işareti sizi giriş yerini gösterir şekilde tasarlanmış olur çok fazla mesafe kat etmeden giriş yerine varılır derin aramalarda kullanılan dedektörlere burada gerek duyulur. yılan olan yerde haç ve balık olmaz bu işaret literatürüne aykırıdır yakınlarda bulursanız birbirine bağdaştırma yapmayınız, her işaret kendine öz anlamlarla donatılmış çözümü de bağımsız bir şekilde yapılmalıdır. kabartma yılan işaretleri nadir bulunan işaretlerdir burada çok fazla büyük olmamak kaydıyla kışın akar yazın kurur dere aranmalıdır, dere kenarına inip yine kışın suyun altında kalır yazın dışarıya çıkar farklı taş yapısı olan kayalara bakılmalıdır bu kayalarda işaret olmaz kayanın direk altına bakılır… yılan işareti çözüm yöntem ve tekniklerinde anlama, mantık yürütme, işaretle konuşma, kendini gömen kişinin yerine koyarak konuşma, gömüyü yapan medeniyet kurallarına uyarak konuşma gibi ince ayrıntılara da dikkat edilmesi gerekir.

Diğer yorum: yılanın baktığı yönde bir dere yatağı var mı ? ikincisi dili dışardamı ? sonra üzerinde pulları var mı ? varsa pulu dolu olan var mı ? öncelikle yılanın boyunu tam olarak ölçün her cm ölçüyü 72-78 cm ile çarpın (ortalama) yani her cm bir adım, dili dışarıda ise dere yatağı varsa dere yatağını takip edin dereye yılanın baktığı istikamette bir dere daha birleşecek birleşen noktada taş yığınları olacak orayı kazın ve asıl malı değil ama hediyesini bulacaksınız . Yani dili istikametinde, dildeki çatal iki derenin birleşmesini de ifade ediyor .Üzerinde pul varmı varsa diyelim yılanın boyunu enine olarak 5 pul kesiyor pullardan biri dolu yılanın baktığı istikamette tümülüs ve yahut kayalarda mağara veya oda var sadece 1 tanesi dolu diğerleri boş ve tuzaklı , dolu odaya boş odadan sonra girebiliyorsunuz . dilinin uzunluğu bize iki derenin uzaklığını ve hediyesini anlatıyordu , yılanın boyu ise asıl gömüyü ama kesinlikle dikkatli olmalıyız. Bu işaret kabartma ise roma dönemine aittir. Eğer ağzı açık ve dili dışarıda ise tehlike işaretidir. Altın gömüsü olup üzerine zehir dökülmüştür. Yani çıplak elle dokunmayınız. Malı ise kayanın kendisindedir. Kayayı yokladığınızda boşluk sesi gelen yeri sert bir cisimle kırarak malzemesini alabilirsiniz.





Kaynak:

Define Arkeoloji ve Tarih Uzerine Hersey
 

TEVFİK

VİP Üye
Katılım
5 Ocak 2021
Mesajlar
430
Tepkime puanı
977
Puanları
92
Selamunaleykum.güzel bilgiler ve bir okadarda güzel paylaşım olmuş ellerinize sağlık ( ne hikmetse ben bu yılanlardan çok korkuyorum.???? ) Saygılarımla.
 

GÜLBAHÇELİ

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Mar 2020
Mesajlar
1,542
Tepkime puanı
2,623
Puanları
112
yılandan korkma ustam yılan seni görünce kacar sen iki ayaklılardan kork sadece yılanların kızan zamanı yaklaşma saldırır diyer zamanlar kaçar ;)
 

TEVFİK

VİP Üye
Katılım
5 Ocak 2021
Mesajlar
430
Tepkime puanı
977
Puanları
92
Selamunaleykum Sayın ustam evet çok haklisiniz doğru soluyorsunuz aslında 2 ayaklılar dan korkmam lâzım ama bunlarda pek sevimsiz soğuk hayvanlar.???? Saygılarımla.
 
Üst Alt