DELİ FIRAT

DOĞACI
VİP Üye
Kıymetli ustalarım Allah rızası için herkes kapısının önüne bir kab bıraksın evdeki yemek artıklarını kaba bırakın dışardaki canlar aç kalmasın rabbim hepinizden razı olsun inşallahIMG_20220125_001949.jpgIMG_20220125_002812.jpg IMG_20220125_002843.jpg

Son düzenleme:

Kafkasli

VİP Üye
El hayâyı iman ile süslenmiş
Gönül bir dost buldu adını demem
İnsanlığa rahmanından seslenmiş
Gönül bir dost buldu tadını demem

Hep ilmi ledünden ağızda sözü
Vechen enel Hakk’ı görüyor gözü
Takva esvabıyla bürülü yüzü
Gönül bir dost buldu udunu demem

Nuş edip engürü içip doymuşlar
Dostlukta zararı kârdan saymışlar
Kafkasli ahrete komşu olmuşlar
Doğadan içtiği sütünü demem

GÜLBAHÇELİ

VİP Üye
@GÜLBAHÇELİ ustam
Şöyle güzel bir sohbet etde gönlümüz dinlensin mübarek

s.a. ustalar gurban bilenle bilmeyen bir olurmu naçizane benimgibi biri ne desin sizin gibi bilenlerin yanında bize anca dinlemek düşer sizler yazdıkca bizler okuyup öğreniyoruz ALLAH razı olsun genede ben şöyle birşey paylaşıyım fatihin istambul kuşatması hakkında bilmeyenler varsa öğrenmiş olur

Son düzenleme:

GÜLBAHÇELİ

VİP Üye
FATİH SULTAN MEHMED ‘ İN İSTANBUL KUŞATMASIYLA İLGİLİ KONUŞMASI
Elimizde bulunan bu devlet, ecdadımızın nice cihad ve emekleri ile kazanılmış ve bize miras kalmıştır. Bu uğurda pek çok yiğitler ebedi aleme göçtü; fakat onların kahramanlık hatıraları içimizde yaşamaktadır. Kalpleri yüce hislerle dolu atalarımız, en büyük tehlikelere göğüs gererek, büyük işler gördüler. Bütün bu fetihlerin kolayca olmadığını ve zahmetsiz devlet elde edilmediğini bilirsiniz. Bu uğurda nice kanlar döküldü; yaralar açıldı. Nice dul ve yetimlerin gözyaşları aktı. Nice engin dereler, coşkun ırmaklar, sarp dağlar ve boğazlar aşıldı. Nice geceler uykusuz, gündüzler istirahatsız geçti. İşte ecdadımız, bu müthiş zorluklara katlandı. Düşman karşısında, bazen yenildikleri oldu. Fakat hiçbir zaman istikbalden ümit kesmediler ve galip gelinceye kadar uğraştılar. Daima cihad yolunda kaldılar. Felaket zamanlarında kederlenmez ve zafer anlarında da aşırı sevince kapılmazlardı. Bu sayede şanlı bir devlet kurdular; cihana, hamiyet ve adaletin örneğini verdiler. Bize de her yönü ile mükemmel bir devlet bıraktılar.
Şimdi bize düşen vazife, atalarımıza hayırlı halef olduğumuzu meydana koyarak, ruhlarını şad etmektir. Hepiniz biliyorsunuz ki; İstanbul, memleketimizin ortasında eşsiz bir beldedir. Bizans, uzun müddet bizlerle savaşarak zayıflamış ve nüfusu azalmıştır. Bizans’ın bize verdiği zararları, çıkardığı zorlukları ve çevirdiği dolapları bilirsiniz. Dedem Bayezıd’a karşı Fransız, Cermen, Macar ve Ulah krallarını kışkırtmadı mı? Askerlerini Tuna’dan gemilerle geçirip devletimizi yıkmak, bizi Rumeli’den ve hatta Anadolu’dan çıkarmak istemedi mi? Bereket versin dedem onları, Allah’ın yardımı ve izni ile, Tuna’nın dalgalarına dökerek devletimizi kurtardı. Daha dün, babam Hakana karşı yaptığı hilelere hala devam etmekte ve fırsat kollamaktadır. Bu şehir fethedilmedikçe Bizans’ın fesadı ve bize karşı çıkaracağı tehlikeler devam edecektir. Zira memleketimizi ortadan parçalayan bu şehir Rumların elinde kaldıkça, devletimizin güvenliği daima tehlikede olacaktır

GÜLBAHÇELİ

VİP Üye
Selam aleyküm gönül dostları bugün bir haber baktım doğal gaz ve elektrikte uzun süreli kesintiler olacakmış aslı varmıdır acaba haber doğru ise hayat felç olur ????
haberleri izlerim devamlı öyle birşey duymadım bu kış gününde gaz kesilirse millet donar yalnız sanayide yüzde 40 üretim için gaz az verilecekmiş oda belirli bir süre iranın heryıl yapdığı şey gazı kısmış o yüzden sanırım

DELİ FIRAT

DOĞACI
VİP Üye
haberleri izlerim devamlı öyle birşey duymadım bu kış gününde gaz kesilirse millet donar yalnız sanayide yüzde 40 üretim için gaz az verilecekmiş oda belirli bir süre iranın heryıl yapdığı şey gazı kısmış o yüzden sanırım
İnşallah öyle bir şey olmaz hele elektrik kesintisi olursa uzun süreli hal perişandır