Arkadaşlar Konuyu özet okudum şu kadarını yazayım. Gazali zamanın sapıklarını hizaya getirmek için çok ugraşmıştır. Yazdıgı bir çok kitapta ise sapanlara ithafen cümleler sarf etmiş, yani hem nasihat hem övüt hemde ders niteliginde karşılarına cıkmıştır.
Bu gün Gazalinin yaşadıgı ortamı devri, inanç ve hatta sosyolojik ortamını bilmeden onu anlamaya çalışmadan eleştiren çok insan var malisef. Nitekim türkcemizde lastik gibi her yere sünen bir dil durumuna gelince, Gazali gibi Alimleri anlamak zorlaşıyor gercekten.
Zamanda yolculuk meselesine gelince bu toplum abdest almayı unutmuş, tutupta Tayyi Mekanmı konuşalım şimdi. Eskiden varmış öyle insanlar. Şimdi Mossad Türkiyede 70 tane cemiyet tarikat fonluyor hepside sarıklı cübbeli hacı hoca sözde, lafta ucan kacan çok tabiiki. İnsanlar Ruhunu tanımıyor beden ne isterse onu yapmaya calışıyor. Hangimiz Ruhumuzla barışık insanlarızki, ruhumuz bedenimizi taşıyıp bir yerlere götürsün, küs olan iki kişi bile bir birine ırak olur.
Bu gün tabii biz müslümanın mümkün olmadıgına inandıgımız lakin böyle iken böyle oluyormuşşşş dedigimiz şeyin peşinde o inanmayan Gavur dediklerimiz belki İmanlarının gücü ile degil fakat imkanları gücü dahilinde, ister para de ister bilim. Ben yapacaklarınada inanıyorum çünkü azmediyorlar. Bizim gibi uyumuyorlar. Evet bilimsel acıdan mümkün olmayan hiç bir şey Kuran ve Sahih hadiste yer almaz. Kimi Ucurulur kiminide Ucar. Bizi aşar gardaş bu konular. Günah işlemeyelim kâfi diyorum ben yoksa sevap bile zor iş oldu. Kazasız araçla ucakla gidebilirsek bir yere ona şükür ))))