Kemik Deyip Geçmeyin

Kamhi Leonard

Anu_ŞaVaN
VİP Üye
Puanları 150
Solutions 0
merhaba de yerli dostlar ..
günden güne tuhaf olaylarla karşılaşıyoruz
bugün ki mevzu bana pek inandırıcı gelmedi
iyi seyirler Not :alıntı net ten ...
FB_IMG_1581457322776.jpg
FB_IMG_1581457332513.jpg
FB_IMG_1581457315898.jpg
FB_IMG_1581457308725.jpg

ölen birinin kaval kemiğinin içine ne inanışla altın sikke konulur ki...şimdiye kadar hiç bir uygarlıkta ölü gömme geleneğinde böyle birşeyle karşılaşılmamış...

Bende şaşırdım neye istinaden röngen çekmişler onuda anlamadım

biraz araştırdım ...
roma döneminde roma ya karşı savaşan
Galyali inek kemiğinde sakladığı paralar olarak geçiyor
M.O. 1 yy ait kuzey fransa da olduğu söyleniyor

Doğrudur ama nadir görülür bu olay

Bende bunu gördüm Roma döneminde savaşan Galyalı lejyonerlerin ineğin kaval kemiğine sakladığı Roma altını.

çok güzel saklama tekniği eğer cihez yoksa sahada belkide bir hazineyi bırakıp gelebiliriz.

çok güzel saklama tekniği eğer cihez yoksa sahada belkide bir hazineyi bırakıp gelebiliriz.

evet zorbey ustam...
bu kemik toprak arazide mi bulundu...derinligi ne kadardi..gibi bilinmeyen cok sey var ama eger bir isareti yoksa alalade bir yerde ve dedektor ceker bir derinlikdeyse ancak ve ancak cihazla tespit edilebilir...

kemigi kasa olarak kulanmışlar zekice ve dikate almaya deyer

Gayet mantıklı.
Cihaz olmasa da kemik ele alınınca özgül ağırlığından dolayı farkedilebilir.

@sedegor ustam hoş geldiniz nerelerdesin özlettin kendini diğer siteden ayrılmana çok üzülmüştüm iyiki burdasın ustam tekrar hoş geldin hayırlı formlar.

Ekibe bak ekibe ezber bozan ,yanlış bilgilendirmeleri düzelten değerli ustalar toplanıyor :) bu isimlerin bir arada böyle güzel bir ortamda buluşmaları için emek veren herkese teşekkür ediyor acaba şimdi kim yada kimler gelecek diye de merak ediyorum.
sedegor usta hoş geldin.

Gecenlerde degerli taşlar konusu vardi...defineci altın gümüş heykel çömlek yetmedi birde taşlarami yoğunlaşacaz derken birde üstüne kemikler eklendi...yapacak birsey yok..kemiği elimize alıp bakacaz artik...bu definecilerin ne büyük çilesi varmıs...birsey bulacaz diye sira çöplüklere geliyor..
:) :)

Selamün aleyküm arkadaşlar. Buraya yazmak zorunda kaldım. "Sitede Yeni konu" açma yerini göremedim. Yardımcı olur musunuz

hangi konuya yazacaksin...isaretlermi cihazlarmi...arkeolojimi vesaire...o alt basliga gir..." konu başlığı " Tikla yada doldur...
Bu arada hoşgeldiniz hamza bey...

hangi konuya yazacaksin...isaretlermi cihazlarmi...arkeolojimi vesaire...o alt basliga gir..." konu başlığı " Tikla yada doldur...
Bu arada hoşgeldiniz hamza bey...
Hoşbulduk ilginiz için teşekkür ederim

Geri