Kuyular

Define arayan

Kayıtlı Üye
Ustalarim.selamünaleykün kuyular hakkinda bilgi almak istiyorum eski yahudi ve ermenilerin yasadigi bir mahalede eski bir evimiz ve icinde kuyumuz var kuyu 6.40 metre taş örme iki adet yuvarlak bilezigi var üst üste altaki bilezikte iki adet dikey kanal asagı dogru iniyor 55 cm kuyu orme taslarinda kare ve dikdörtgen taşlar mevcut kuyu ortalardan ve yer altindan kayniyan su dolan bir kuyu girisi su altinda olabilirmi ?

GÜLBAHÇELİ

VİP Üye
ve aleyküm selam gurban burdakileri oku faydası olur sanırsam
Herhangi bir ermeni kuyusu bulursanız inceleme yaparken şu noktaları değerlendirmeniz yerinde olacaktır söyleyeceklerim klişe olsada bu işin gerçeği budur ilk öncelikle iç örme taşlardaki farklılıklara bakmak gerekir farklı bir taşın arkasında bir miktar gizlenmiş para olabilir bu çok sık rastlanan bir durumdur bunun dışında horosanla kapalı bir alan olabilir buda dikkat edilmesi gerekenlerden biraz daha tabana yakın bölgede kapı gibi büyükçe bir taş oturtulmuş olabilir öyle birşeye denk gelirseniz mutlak ya tünele ya odaya giden yoldur arkası taban kısmında yani zeminde kapak taşı olabilir eğer kuyuya inmişseniz zamanla yada kasten üzeri toprak vs. dolmuş olduğundan görünmeye bilir bir miktar temizleyip tabanıda incelemekte fayda var şimdi gelelim bunlar bildiğiniz standart her yerde yazan bilgilere ama şimdi ben size farklı bir güzellik yapacağım bazı su kuyularında besleme kanalları vardır oluk şeklinde 6 yada 8 metreyece yanlara doğru açılır bunlar hafif meyillidirler bunların yapılış amacı daha çok su depolayabilmek amacı ile su çekildikçe o kanallarda suyun bolluk zamanlarında dolan sular akmaya başlar işte bu kanallara altınlar bırakılmaktadır böylece her daim güven içerisinde saklanırlar öyleki kuyu keşfedilse bile altını orda kimse bulamaz.

Koyandan başka kimse altının nerede olduğunu bilmez ki altın 7-8 metre o kanalda iç kısımda olabilir yani saklayan için orası emniyet sibobudur diyebiliriz sakla unut mantığı taki birgün çok lazım olursa alırım mantığı ile yapılmıştır ha bu neden önemli şöyle açıklayayım bir çok kişi ermeni evinde para var ama nerde yada kuyuda para olduğundan emindim ama hiç birşey yok yada cihaz ile baktım boş abi bu kuyu gibi durumlar içindir dıştan bu paranın tespiti oldukça zordur çünkü su içerisindedir gaz salınımı yok denecek kadar azdır ve cihazlar ile bakıldığından su sinyalleri kırabilmektedir bu yüzden tespiti zorlar ama sizin için en iyisi besleyici su oluğu varmı tespit etmektir bir diğeride son tüyom olsun herhangi bir bölgede toprağın altında ayak işaretli kaya çıkar ise ama toprağın altında olacak ayağın yönü hizasında paralı kuyu vardır kuyu görünürde yoksada kapalı olarak mutlaka vardır.

Define arayan

Kayıtlı Üye
Ustam bilgileriniz icin cok tesekkur ederim öncelikle su kanalini buldum tam 6 7 metre gidiyor 2 metreye kadar temizledim bulamadim daha temizlenmesi gerekecek devami getiricem onun

Ekli dosyalar

• Screenshot_20201227-142551.png
    Screenshot_20201227-142551.png
    931.7 KB · Görüntüleme: 4

Define arayan

Kayıtlı Üye
Ama kuyunun orgu taşlarini arkasina tamamen bakicam tunel orme taş arkasinda mi yoksa su seviyesinin altindami gaz salgimi var oksitlenmeler taşlarin arasinda belirgin vaziyette

Ekli dosyalar

• Screenshot_20201227-133010.png
    Screenshot_20201227-133010.png
    316.2 KB · Görüntüleme: 3

Define arayan

Kayıtlı Üye
Ustam evde bakmadigim bazi alanlar kaldin kurcaladim evi baya oda duvarlarini agacin altini taka pencere diblerini ahir baktim tabi cok detayli bakmadim ama evde buluntulara rasladim sanirim asil malzeme kuyu kuyu cok süphe cekiyor

Define arayan

Kayıtlı Üye
Evde tuneli buldum tandirligin altina tunelde oda isareti vermisler tunel tavan taslarinda ama sonuç alamadim bunu tunelden cikardim

Ekli dosyalar

• Screenshot_20201225-171306.png
    Screenshot_20201225-171306.png
    938.5 KB · Görüntüleme: 3

Define arayan

Kayıtlı Üye
@definenoktasi.com tesekkur ederim ustam hepsini inceledim ben kuyunun yukarda asagi tum orme taslarin arkasina baktim yuzde 70 diyelim yuzde 30 kaldi suyun taban kisminda giriş oda olma ihtimali varmı bilgi arz etmek isterim ustam

GÜLBAHÇELİ

VİP Üye
kuyuların altında da saklama yerleri olur su boşalınca bak kapak varsa bol şans yalnız dikkatli ol önce tedbir candan daha kıymeli bir şey yok

DELİ FIRAT

DOĞACI
VİP Üye
Öncelikle hoş geldin gardaş her kuyuda define olacak diye bir ölçü yoktur ilkin kuyunun etrafında boşluk bakılmalı sonra kuyuda farklı olan örme yeri bakılmalı ayrıca evde ocak yeri merdiven ve kapı eşigi bakılmalı bahçede yaşlı ağaç etrafı ve ahır varsa incelenir ayrıca varsa kuyu ve içini net görecek şekilde foto yükle bakalım iyi formlar dilerim