müthiş bir yer ama maalesef boş döndüm

oymak beyi

Moderator
kıymetli ustalarım. araziye çıkmıştım şebeke olmayan yerdeyim. o yüzden Bi süredir giremedim. siz kıymetli ustalarıma çalışma yaptığım ama malesef bisey bulamadığım yerlerin resmini paylaşmak istedim. bulamama sebebim yabizden önce alan olmuş yada bilgisizligimiz... düşünce ve yorumlarınızı beklerim....
burasi kıpkırmızı mermer gibi sert biseyle cercevekenmis. içerisinde kıpkırmızı bölgede olmayan bir toprak vardı, arkadaşım kazmis kazdikca inmiş. indikce kazmis. en son bir kayaya denk geldi. magra sol tarafa yön verdi. sonunu göremediği için korktu. kaz kaz sonu yok gibi. benim de magra tecrübem olmadığı ve tuzak falan olayından girmedim kazma işine. cihazla sağı solu kontrol ettim, bisey yok. devamında ne olurdu bilmiyorum. doğal olma ihtimali bana göre yok ama yine de olabilir mi olabilir. işin garibi ayıp olmasın girişe karşıdan bakınca vajina yi andırıyor. olabilir ki bilmiyorum. bölgede yollar evvel fincan bulunmuş. bunun anlamı ne bilmiyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210602-180624.jpg
    Screenshot_20210602-180624.jpg
    839.4 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_20210602-180533.jpg
    Screenshot_20210602-180533.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_20210602-180525.jpg
    Screenshot_20210602-180525.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_20210602-180638.jpg
    Screenshot_20210602-180638.jpg
    919 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_20210602-180508.jpg
    Screenshot_20210602-180508.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_20210602-180501.jpg
    Screenshot_20210602-180501.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_20210602-180515.jpg
    Screenshot_20210602-180515.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 10

Defineci

Administrator
Hocamboş dönsen de yine de tebrik ederim. Foruma foto atarken olmaı gereekn şekil de bu olmalı bence. Çevresini taşını, toprağını çekmek.

oymak beyi

Moderator
ustam bu vaziyette iken ağıza kadar toprak dolu. arkadaşımız toprağı ata ata iniyor. son nokta bu. Bu noktada iken şiş salladık ve 50 cm kadar aşağı inince kayaya geldi. Kaya / bu çizgi gibi çapraz ilerliyor, yani sol tarafa doğru yönlendiriyor. şuan ki zemin rahat Bi şekilde ayakta duruyoruz ama sol tarafa bir adım attığınız da rüku kadar egilmeniz bir adım daha attığınız da çömelmeniz gerekiyor. ve orda gittikçe daraldığı kanısına vardık.

oymak beyi

Moderator
bu noktanın tespiti şu şekilde oldu ustam. yıllar evvel (yaklaşık 80sene önce ) buradan geçen yakın civar vatandaşı tam bu girişin yakın bir noktada parlak sarı tonda parlayan kahve fincanı dediği fincan bulmuş. artık nereye gidiyorsa şuraya koyayım dönüşte alayım diyor oraya bir yere koyuyor ama dönüşte bulamıyor. o günden beri bu yeri bir kaç kişi biliyor ama bu şekilde sadece arkadaşım kazıyor, ondna başka dokunan yok.

oymak beyi

Moderator
vazo dediniz, evet şuan da durum itibari ile tam bir vazo şeklinde ama giderek genislemiuir, daralıyor

Son düzenleme:

sedegor

Yetkili
vazo dediniz, evet şuan da durum itibari ile tam bir vazo şeklinde
İyi ... vazo şeklindeyse.

Şimdi o yamaç varya kazdıgın yamaç, alt etekten tut, sırta kadar, bu yamaç kuzey doguya bakar.
Ve en fazla 200 metre gidince bu yamaçtan bir dere güneye döndürür bu yamacı, işte o dönen yere kadar, her 10 metrede 20 metrede işte o kazdıgın MEZAR gibi diger mezarlar vardır. Kimi büyük kimi biraz küçüktür ve plan aynıdır.

Sen Toprak dolu dar bir yerden girip dikine tabana dogru genişleyerek aşagı inersin, indikce genişler. Sonunda tabanda kayaya gelirsin. Şekil bildigin Vazo gibidir.

Burda duvarlarda kalan topragı temizlersen taban seviyesinde dogu tarafında hafif aşagı inen bir delik bulursun yine tam dogu degil dogu tarafında hafif kuzey olacak. Yani doguya dön ve saat 11 yönünü araşştır temizle.

Ordan gir dar bir giriş olacak en fazla 5 metre sonra genişler. Bu genişleyen yerde tavan bir kubbedir. Bu kubbenin tam altında ya sal taşı altında yada horasan kapalı yerin altında tek mezarı bulacaksın. Mezarın solunda yada sagında kapalı cep olacak ne varsa o cepte.

Mezarı bulduktan sonra ilerleyen delige devam edersen bir saat sürmez o yamacın alt seviyesinden dışarı cıkarsın. Aslen girişte zaten burasıdır. Senin girdigini yer ise bulması kolay şüphe ceken ancak zor ve RUH deliginin taaa kendisidir. Altta ki giriş ise fazla dikkat cekmez ve yine kapalıdır.

O yamaçta 10 üzeri aynı planda mezar vardır.

İnternet sitelerinde bu planda mezar bulamaz yardım alamazsın. Geçmişte cizip atmıştım sitenin birine hangisi bilmiyorum.

Zaman olursa bu gün yarın cizer bu konuya atarım planı mimariyi.

Yanlış yerden girme sebebin oranın dikkat cekmesi ve istenilende budur zor ve meşakkatli yerden girdin ama yol bilmiş yaklaşmışsın. Artık aşagı ana girişe ugraşma. Lakin digerleri için dedigim gibi ay hafta degil 2 saat acılmaları.

Mezar kazmak yasaktır ve izne tabi olmaz izin verilmez. Yazdıklarım yasak kazıyarak teşfik degil, kendi fikir ve görüşümdür. Yasak oldugundan uzak durulmasını temenni ederim.

Kazdıgın yerde yüzünü tam kuzeye dön, saat bir yönünde 50 ilâ 200 metrede kademe kademe düzlük ören yeri olacak, yine aynı istikamette 1ilâ 3 kilometrede tepe olacak bak dikkatini ne cekiyor ,

Son düzenleme:

oymak beyi

Moderator
ustam birincisi = bahsettiğiniz sanduka girişten itibaren kaç metre kazma ile ulaşılabilir?
ikincisi =bunun gibi bir kaç kaya var, kapak hissi uyandıran.. girişin batı tarafında yüz metre alan içerisinde. diğer giriş yada girişin çıkışı böyle kaya altında olabilir mi.
üçüncüsü = bu yerde zehirlenme vakası olabilir mi yada tuzak.. tehlikeli mıdır burası

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210602-231859.jpg
    Screenshot_20210602-231859.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 2

sedegor

Yetkili
ustam birincisi = bahsettiğiniz sanduka girişten itibaren kaç metre kazma ile ulaşılabilir?
ikincisi =bunun gibi bir kaç kaya var, kapak hissi uyandıran.. girişin batı tarafında yüz metre alan içerisinde. diğer giriş yada girişin çıkışı böyle kaya altında olabilir mi.
üçüncüsü = bu yerde zehirlenme vakası olabilir mi yada tuzak.. tehlikeli mıdır burası
Bu girdigin mezarın Bacasından girmişsin ana giriş şu an bulundugun taban varya kaya rastladıgın taban onun en fazla iki metre kadar daha derinlik kodunda alt yamaçta olur. Öyle dedigin gibi 100 metrelere atmaz seni, en büyük mezarın ana girişiyle Bacası yani ruh deligi mesafesi maksimum 15 metredir. En zoru ana girişten bir günde acılar. Bacalar kendini cabuk ele verir, ana girişleri görmek ilk başta daha zordur. Dogaya uydurulmuştur hepsi. Bu ilk calışıgın plan statigini anlarsan çözersen orda daha çok oldugunu göreceksin

Son düzenleme:

sedegor

Yetkili
Şu an bulundugun yer taban kaya ise ana kayadır. Mezara ordan gireceksen taban seviyesi yada en fazla yarım metre tabandan yukarı duvardan yukarda yazdıgım istikamete gideceksin.

Statik mimari yapı birebir aynıdır yön degişmez. Degişen tek şey büyüklük yada küçüklük ebat olur. Bu durumda mezarın uzaklıgını artırır yada azaltır.

Ana girişten girdiginde en yakını 6 metrede en büyügü uzagını ise 10 metrelerde bulursun. Şu anki bulundugun indigin yerede mesafe aynıdır.

Yani Ana girişle Vazo gibi yukarı cıkan içi toprak dolu bacanın tabanı arasında kubbe gibi yukarı şişkin yeri bulursunkiiiiii onun altındır aradıgın yer. Tekrar yazayım Vazo gibi dedigim yerin tabanına indiysen mesafe şu an ana girişten gelecegin yer kadardır mezar ana girişle baca arasında ordadadır .

Son düzenleme:

sedegor

Yetkili
Ana girişler en fazla bir metre derine iner yada direk düz giderler önünde çok az dolgu gerisi boştur. Bu düz ve dar giden tünel yol, geniş üstü kubbuli bir alana cıkar burası cok geniş degildir bir mezar sıgar öyle düşün. Kubbede zaten oyma yada yumru sarkık göreceksin top gibi göz göreceksin onun tam altı mezardır.

Dışarda hiç bir işaret arama ne oyma ne bir murç izi bu tür mezar yerleri iyidir hatta kıymetlidir ve işaret olmaz gel kaz diye.

Tuzak olmaz ama tılısıma dikkat et en fazla irili ufaklı yılanlar görürsün :( ciddi bir şey olmaz. Zaten çok eski bir kilise yanındasın. Araştır araziyi göreceksin o derenin biri keşiş deresi keşiş kilisesi diye gecer bölge halkı bilir. Calıştıgın yerin güneyinde olacak. Papaz demiyorum bak Keşiş diyorum. Ve Manastır degil kilise diyorum. Her cümleyi iyi oku .

Son düzenleme:

sedegor

Yetkili
Buraya bir iki kilometre güneyde üstü dümdüz havalimanı kadar büyük ve düz bir tepe varmı ? Tepe ama üstü düz tepe ? Varsa yaz bu gün aldın aldın yarın belli olmaz :(

Kazı yapılan yerden bir köy görüyormusun yakın olacak, yada eski köy yeri harabelik varsa orasıda boş degil. Kazı yaptıgın yerden dogu hafif güney doguya bak köy için. Varsa köy eski köy üzerine kurulmuş olacak.

Son düzenleme:

oymak beyi

Moderator
Buraya bir iki kilometre güneyde üstü dümdüz havalimanı kadar büyük ve düz bir tepe varmı ? Tepe ama üstü düz tepe ? Varsa yaz bu gün aldın aldın yarın belli olmaz :(

Kazı yapılan yerden bir köy görüyormusun yakın olacak, yada eski köy yeri harabelik varsa orasıda boş degil. Kazı yaptıgın yerden dogu hafif güney doguya bak köy için. Varsa köy eski köy üzerine kurulmuş olacak.
ustam bölgeye hakim olmadığım için tepede düz yer var mı diye öğrenmeye çalıştım ama arkadaşın telefonuna ulaşamıyorum çünkü orda şebeke yok.
köy olayında ise ustam. Bu giriş köyün batısında kalıyor, buradan bakınca köy görünüyor ve şuan da da ikamet edilen bir köy, dört beş hane var. oturulan.

oymak beyi

Moderator
@sedegor ustam düzlük alanı sordum. Bu girişin güneyinde tepede dümdüz bir alan var imiş, elma bahçesi yapmışlar orayı, birde küçük bir gölet varmış.
tarif olarak dedi ki arkadaş bu girişten düz bir çizgi çeksek o düzlüğe ulaşırmış.
oklar ile gösterdiğim yönde, bir art tepenin zirvesinde. Bu girişten ok yönünde çizgi çeksek düzlüğe varıyor

Ekli dosyalar

• IMG_20210604_120843.jpg
    IMG_20210604_120843.jpg
    879 KB · Görüntüleme: 7

oymak beyi

Moderator
@sedegor üstadım anladığım kadarıyla düzlükler işimiz yok. burası çıkış dediniz burdan zahmetli gidersin. asıl girişten daha kolay ilerlersin. ilerleyince mezara ulaşırsın. nasipte varsa biseyler alır çıkarsın yoksa da yoktu.. ben bunu anladım ustam. o yüzden bu noktaya geldiğim resimde ki yerden değil bahsettiğiniz diğer girişten başlıcam çalışmaya. saygılar