Ne anlama geliyor çift ayaklı taş

GÜLBAHÇELİ

VİP Üye
çevre resimlerinide ekleseydin iyi olurdu birde cevrede üçleme yapan ağaç kaya gibi bir şey varmı biraz etrafından bahsetki ne olduğunu anlıyalım gurban ustalarda baksın yorumlarını yaparlar

DELİ FIRAT

DOĞACI
VİP Üye
Ustanın dediği gibi foto ve sonum yetersiz bu şekilde yorumlar yanıltıcı olabilir ayrıntılı çevre fotoları kayanın büyüklüğünü anlayacağımız bir şekilde bir nesle bırakıp tekrar foto çekin hakkınızda hayırlısı olsun

sedegor

Yetkili
Gardaş !!!! Hani her kes oyma oyma der durur ya !!! Birileride cıkar ahkam keser şöyle böyle diye. Diger sitelerde aç bu konuyu kırk yer kazdırırlar sana yada ne oldugunu bilmez aval aval bakarlar kiii gercekte bu yazıyı okur yarın bu tür işaretlerinde uzmanıymış gibi yazar cizerler.
İşte senin oyuklarda yuvarlak oymaların ilk hali. Sonradan daha sekil almış yuvarlak olmuştur. Daha sonra kare ve dikdörtgen hatta üçgen şeklini almıştır.Daha derinler daha büyükleri başka manadadır onlar sadece sunu yeri degildir. Bazı dönemlerde ise bunlar bir arada kullanılmıştır. Yani hepsi Mezar işareti ve sunu yerleridir tabii ebata göre. Şimdi bunu anladın mezar yada mezarlar nerde dersen tamda oralarda bir yerde, mezarlıgın üzerindesin. Oymalar adlı bir konu açmıştım onu bulur okursan soracagın soru kalmaz. Ama kısacası şu, bu taşın yani oyukların bulundugu taş bir sırttadır. Aşagısı rampadır. Sen aşagı etege degil taşın aynı hizasına yada üste bakacaksın. Orda alt etek dolgudur ve dikkatini ceker ugraşma.Gelenek şu. O taş adak taşıdır, adak oraya sunulur. Sunum yapanı ve sunulanı ise yatan ölü yattıgı yerden görecektir. Oturacaksın o taşın üstüne seni yattıgı yerden göreni arayacaksın hatta seni degil o oyukları. Şimdi mezarı nasıl bulacagını anladın sanırım o konuyu yinede bul. Ama ne cıkar sorusuda aklında demi ?

Bu tür mezarlar defineciyi zengin etmez. Bu tür mezarları kazanada ben defineci demem zaten. En iyisinden yüzük küpe göz yaşı şisesi cıkar. Buna tamah eden varsada hesap numarası atsın kazmasın ben üç beş kuruş atarım hesabına evet ihtiyacın yok buna biliyorum ama anlatmak için yazdım, ihtiyacın oldugundan degil.

Son düzenleme:

blackspace

Kayıtlı Üye
Çevresini çekme imkanım malesef yok tekrar gidersem karıştırırım orayı ???? bilgiler için teşekkürler