- Katılım
- 19 Ocak 2020
- Mesajlar
- 1,049
- Puanları
- 151
Bunları başlıca iki ana sınıfa ayırabiliriz:
1- Radyestezi Çubukları (çatal ağaç, LL çubuklar.)
2- Sarkaçlar (pandül, pandule, pendelum)
Radyestezi çubukları içerisinde en klasik olanı, çatallı fındık dalından yapılanıdır. Fındık ağacı, majik özelliklere sahip olduğuna inanılan ve tılsımlar, nazarlıklar yapmada kullanıldığı için tercih edilmiş olabilirler. Fakat günümüzde balinanın ağzındaki süzgeç çubuklarından, plastik, tel daha ziyade bakır ve metal olan çubuklar radyestezi çubuğu olarak kullanılmaktadır.
Çatallı çubuk yerine, köşeli metal çubuklar ya da düz esnek bir çubuk, hatta bunların en hassas özelliğine sahip bulunan köşeli metal çubuklar da kullanılabilir. Çatallı çubuklar, bunları tutma şekilleri de çok çeşitlidir. Genellikle yapılan uygulamalarda ise, avuçlar yukarı bakacak yönde, çatallı dalın ya da çubuğun her iki kanadı dış tarafa doğru açılarak çok sıkmadan tutulur. Çubuğu yere doğru paralel ve ucu ileriye doğru bakar bir biçimde tutabileceğimiz gibi, ucunu yukarı tarafa yönelterek de tutabiliriz. Mühim olan, çubuğun ucunun yukarı tarafa kalkarak veya aşağı tarafa eğilerek aranan hedefe yönelik bir tepki göstermesidir.
Radyestezistler, bu tepkiyi elde etmek açısından hareket halinde olurlar. Ya yürüme şeklini seçerler, ya dönerler veya ritmik beden hareketi yaparlar. Çatallı çubuğu diğer aletlerden ayıran bir özelliği de nötr durumuna kendiliğinden dönmeme özelliğidir. Her radyestezik tepki ertesinde tekrar ayarlanması gerekir.
Çubuklar Hakkında Tecrübeler
LL ŞEKLİNDE uzun kenarı 40 cm kısa kenarı 13 cm olmalı bu ölçü boşluklarda harika diye bilinir
boşlukta çarpı yapar ama hiçbir zaman çubuklara bişey temas ettirmediğiniz zaman çubuk boşluk bulur,
buradaki ince çizgiyi atlamayınız bakınız burada çubuklarının tutma yerine kesinlikle birşey koymayınız
diyelim-ki bir boşluk buldunuz boşluğun enini boyunu çıkarmayı çok iyi çıkarırsanız bundan sonra
bu boşluğun içerisinde bizim aradığımız metallerden varmı diye bakacaksanız
Boşluk ve Su Bulma Çubuk Yapımı
çubukların içine ilaveten bronz paralarda bulunan patentti bıçak ucuyla kazıyıp mercimek tanesi kadar çubukların malzemelerine ilave edildi.
minareli 100 de 80 egale etti ve altına duyarlılığı arttı boşlukta süper çalışıyor bir yere 50 gr kadar altın gömdüm bahçeye yarım mt kadar çubuklar ona 3 mt kala tepkime verdi, bu patenti katmadan önce altına tepki vermiyordu.
Ve bu çubukları tek kişilik kullanıma hazırladım karşıdaki oynattımı onu sürüklüyor düşüncesini ortadan kaldırmak için tahta kasa ya monta ettim Çubukları değerli bir arkadaşımla beraber çubuk içine bronz patenttini koyarak tecrübe ettik birazda onun tavsiyesi oldu.
4 adet 25 cm uzunluğunda BAKIR boru BEN BURADA ALİMUNYUM BORU KULLANDIM,
15 cm uzunluğunda pirinçten tornacıya yaptırılmış (sarı) yapılmış tüp bakır boru içerisine rahat girecek kalınlıkta ve bir tarafı kapalı, diğer tarafı alyen vidalı sırayla mercimek büyüklüğünde bronz pateni her ikisine kalem pili kömürü 2 adet Civa, Altın 1 gr.lık ufak parça 2 adet Gümüş 1 er gr. lık ufak parça 2 adet (bu ölçü iyice anlaşılsın diye gram cinsinden verilmiştir.)
içine ilaveten bronz paralarda bulunan patentti bıçak ucuyla kazıyıp mercimek tanesi kadar çubukların malzemelerine ilave ederseniz minareli 100 de 80 diskalifiye eder. denendi. ve altına duyarlılığı arttı.
civayı pirinç boruların içerisine rahatça koyabilmek için kullanılacak 1 adet şırınga.
15 cm lik pirinç çubukları tornacıda yaptıracaksınız tornacıya 15 cm lik pirinç çubukların uzunlamasına içerisini 10 cm derinliğinde deldirip ve bu pirinç çubukların bir tarafı kapalı olacak diğer açık olan kısmı-nada diş açtırarak açılan yere uygun bir alyen vida ile bu bölümün açılıp kapatabilmesini ve içerisine konulacak malzemelerin kimyasalların dışarı çıkışlarını engellenmesini sağlayacaksınız.
4 lü Bakır, Define, Maden, Su Arama Çubukları Yapımı
Alüminyum kullanıldı:
4 ADET 25 cm. boyundaki ALİMUNYUM boru (bu çubukları bakır-pirinç – alüminyum vs. metaller ile yaparak deneyiniz.)Bu konuda çeşitli polemikler var en iyisini siz deneyerek bulacaksınız.))
Bana soracak olursanız içi boş bakır borudan yapmanızı öneririm yani bakır borudan yapın derim.
Bakır Boruların uç kısımlarının 2cm lik ölçüsündeki bölümü mengenede sıkıştırılarak ezilecek
Bu kısımlar testere veya teneke makası ile ( V ) şekline getirilecek
Bu işlemden sonra kesilen kısımlarında oluşabilecek çapaklarının eğe ile tesfiye edilmesinde düzeltilmesinde fayda vardır..
5cc lik Şırınga ile Şırıngaya 4 çizgi ölçüsünde civa çekilecek
her bir pirinç tüpün içerisine 2 şer çizgi olmak üzere enjektöre edilecek,
içerisine 1 gr altın ve 1 gr gümüş eklenecek
kalem pillerinin içindeki kömürü ve kimyasal maddesi konulacak
alyen anahtar ile vida ile sıkıca kapanacak
sonra ağızları (V) şeklinde ki bakır borulardan 2 si alınacak birisinin
içerisine hazırlanan pirinç tüp konulacak
bu iki boru (V) YE YATAY olmak kaydıyla 2 cm. bu defa tüpün konulduğu
taraftan diğeride boş olarak ezilecek
Kalan diğer iki boru nun birinin içerisine tüp konulacak
diğeri boş bırakılarak ayni şekilde 2cm bu defa (V) DİKEY OLARAK mengenede ezilecek.
Yani ikisi dolu ikisi boş olacak
Arazide Sahada Kullanımda iken 1 dolu 1 boş bir kişide diğer 1 dolu bir boş ikinci kişide olacak
Burada dikkat edilecek olan husus karşılıklı çubukları kullanacak kişilerin ellerindeki çubukların hangisinin dolu hangisinin boş olduklarını bilmeleri ve tutuşları sırasında dolu olanın karşısınaki çubuk boş çubuk olacak şekilde tutmaları olacaktır.
Arazide Kullanımı
İki kişi (biri yatay diğeri de dikey) olanları alarak karşılıklı duracaklar
dolu olan çubukla sağ ellerde olmak üzere ( V ) şeklindeki yerlerine takılacak işaret ve baş parmak arasında ezilmiş olan uçtan düşmeyecek kadar serbest tutulacak.
Bu güne kadar bu tür araçlarla yapılan aramalarda GENELDE İSTİKAMET BELİRLENMESİ amacında büyük faydalar sağlandığı kullananlarca ifade edilmiş ve arazide tatbikinde gözlemlenmiştir.
ANCAK hedef olarak yerdeki nesnelerin bulunmasında öncelikle MİNERAL le karşılaşılmaktadır.
Uzun çalışmalar sonucu mineral çekiminin meleke haline gelmesine müteakip diğer malzemeleri bulma şansınız daha fazla olacaktır.
Çubuk Hareketleri
Çubuklar resimdeki gibi sağa veya sola yatarsa hedef o yöndedir. 5 metre kadar yürüyüp çubukları tekrar tutun.
Çubuklar resimdeki gibi biri sağa biri sola açılıyorsa hedef arkadadır. Bulunduğunuz yöne göre 90 derece dönüp çubukları tekrar tutun. Sağa veya sola yönleneceğini göreceksiniz.
Çubuklar resimdeki gibi diagonal yani baklava dilimi şeklini alıyorsa hedefin üstündesiniz demektir. Hedefin üstünden çıkınca çubuklar önce birbirine paralel olacaktır daha sonra hedefi göstermeye başlayacaktır.
Define Arama Çubuklarıyla Derinlik Hesaplama
Ben işlemin doğruluğuna pek inanmıyorum ama denemek isteyenle için paylaşma gereği duydum.
Çubukların baklava olduğu yerde yani hedefin üstündeyken sağa veya sola doğru çubuklar birbirine paralel olana kadar yürüyün. Paralel olduğu yer ile baklava dilimi olduğu yer arasındaki mesafe derinliği verir. Resimde daha net görebilirsiniz.
ÇUBUKLAR SAĞA YÖNELDİĞİNDE, İSTİKAMET SAĞ TARAF
ÇUBUKLAR SOLA YÖNELDİĞİNDE ,İSTİKAMET SOL TARAF
ÇUBUKLAR BAKLAVA ŞEKLİNİ OLUŞTURDUĞUNDA,HEDEF HEMEN ALTINDA
ÇUBUKLAR SAĞ SAĞA SOLDA SOLA AÇILDIĞINDA , HEMEN ALTINDA BOŞLUK ŞEKLİNDE ÇALIŞIR.
Radyestezi;
Bizde ise çatal çubuklar dünyada su bulma olarak biliniyor.
Dünyada birçok ülkede yüzyıllardan beri kullanılan bir yöntem. Yine bir çok ülkede dernekleri ve federasyonları mevcut. Bizde maalesef yok. Bizde bu işe inanan da maalesef pek yok. Avrupalı bilim olarak kabul etmiş, üniversitelerde kürsüleri açılmış. Rusya’da bu yöntemle altın arama yöntemleri üniversiteler tarafından geliştirilmiş. Bizde ise bilim adamları bunu su büyücülüğü olarak kabul ediyor.
Büyücülüğe inanan bilim adamı olur mu? Ama burası Türkiye. Burada oluyor. Bilim büyücülüğü kabul ediyor fakat yöntemi bir türlü bilimsel görmüyor. ben bunu bilim adamlarının önyargılı oluşlarına bağlıyorum. Yoksa bilim ön-yargılı olamaz.
Bana göre Radyestezi ışınım duyarlılık ya da radyasyon duyarlılık falan değildir. bana göre radyestezi, gönülden çıkıp, doğanın, bütünün bilgisine ulaşmaktır. Radyastezi bir trans halidir, bir sezgidir. Radyastezi, bir insanın kendi manyetizmasını diğer manyetik alanlarla etkileştirmesi sanatıdır. Çubuk sadece göstergedir. Maharet insanda ve insanın özündedir. Yeter ki biz özümüzdeki bu yeteneklerimizi ortaya çıkarmasını bilelim. yani kendimizi bilelim.
Sarkaç ve çatal çubuk kullanırken deneyci, kendi kendine telkin yapmamalıdır,
Kolda ; saat, bilezik parmakta yüzük gibi takılar tanık vazifesini göreceğinden yanlışlığa neden olur,
Fırtına, yağmur LL çubuğun elektriğini havaya boşaltacağından, bu hava şartlarında çalışılmamalıdır. Hava elektrik ve iyon yüklü olacaktır. Bu nedenle deneyci sakin ve güneşli günleri seçmelidir. Sonuçtan emin olmak için, bu işlemleri birkaç gün ve günün çeşitli saatlerinde tekrarlanmalıdır.
Sinirlilik, kızgınlık, vücut ve zihin yorgunluğu, vaktin kısalığı gerçek anlamda hatalara sebebiyet verir.
Vaktinde ve yeterince yemek yemeli, kahvaltı yapmak v.b. hususlara dikkat etmek gerekir.
Deney sırasında, zihnin bir şeyle uğraşır olması, tertip seri sayısının yanlış hesap edilmesi gibi hatalara neden olur.Deneycinin yanında , aşırı hareket, yüksek ses, rahatsız eden kokular da ölçme esnasında dikkatini dağıtır ve yanlış ölçüm yapar.
USTA BİR RADYESTEZİST OLABİLMEK İÇİN; KENDİ VÜCUT VE ZİHİN SAĞLIĞINDAN, GİYİM SAĞLIĞINA, SAĞLIKLI SAKİN GÜN SEÇİMİNDEN, SAĞLIKLI BESLENME VE DÜZENLİ UYKUYA V.B. KURALLARA ÖZEN GÖSTERMEK GEREKİR.
Radyestezi 15 Altın Kuralı
1- Neyi araştırıyorsanız beyninizde; kuvvetlice, üzerinde yoğunlaşarak, konsantre olarak düşünün.
2- Soracağınız soruyu uygun sözcükle,EVET / HAYIR / OLABİLİR cevabı alacak şekilde ifade ediniz. Gerek duyarsanız sorunuzu kısımlara ayırıp, ayrı ayrı sorun. Hem soruları, hem de alınan cevapları yazmak yararlı olur.
3- Üslubunuzdan, yazış tarzınızdan emin olunuz. Ne için, ne amaçla soruyorsun? Bu soruya ne cevap alıyorsun? Tek bir sözcük anlamı değiştirebilir. Sorular harfi harfine alınır. ( Tek soru sor,, cevabını al, emin ol. Bir soruyu sorar4ken kafandan aynı anda başka soru geçirme.)
4- Orijinal cevabı kabul et. ( İlk aldığın cevap ) Soruyu tekrarlamanın etkisiyle, istemediğin cevap yerine başka cevap alırsın.
5- Eğer cevap alırken, işin içine şüphe karıştırdığınızı düşünüyorsanız,sizin yerinize başkası yapsın.
6- Bir diğer soruya geçmeden önce, birinci sorunuza net cevabı alınız. Böylece bir sorunun cevabının, diğer sorunun cevabının üstüne gelmesine ( yani bir soruya cevap alacağın yerine, ikinci sorunun cevabını alma durumunu önlersin.) engel olursunuz.Yani bir soruyu sor, cevabını al. Aletini dinlendir. Sonra yeniden başla.
7- Diğer bir kaynaktan edinebileceğin bilgilere ilişkin sorular sorma. Bunlar öğrenme amacına hizmet için iyi bir araçtır, ancak..
8- Bir soruyu ifade etmek için yeterince bilgin olmadığı zaman, kişinin beyninin çubuğuna sormasıyla sağlanan bilgi, en iyi kabul edilebilir bilgidir.
9-‘Kişisel dokunulmazlığın, gizliliğin saldırısı, akını’’ olarak adlandırdığımız bazı durumlar vardır. Bazı hallerde ilk sorunuz, istediğiniz bilgiyi elde etmek için sormak durumunda olduğunuz soru olmalıdır. Farkında olmadığınız çok iyi bir sebep olabilir. Bu durum, özellikle, siz topluluk içinde çalışıyorken doğrudur.
10- Yorulmaya başladığınız zamanı bilmelisiniz. Saçma cevaplar almaya başlarsanız, uzunca bir ara vererek dinlendikten sonra devam ediniz.
11- Herhangi birisi sizi sıkıyorsa, oradan ayrılmasını istemek konusunda tereddüt etme. Eğer cevaplama konusunda kendinizi kişisel olarak kötü hissediyorsanız hayır deymelisiniz.
12- Geleceğin dowsing’i muhtemelen bugünün elverişli olan bilgisine dayandırılacaktır. Topluluklar ve olaylar değişir, bu nedenle bazı şeyleri aklında tut.
13- Hırs ve aç gözlülük için olmayan, ihtiyaç olan şeyler için dowse yap, çok başarılı olacaksın.
14- Yapabileceğinin en iyisini yap ve bir hata yaparsan bundan ders al.
15- Mütevazı ol.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: