Şiir ve Türkü Dünyası

sedegor

Yetkili
Katılım
21 Şub 2020
Mesajlar
334
Puanları
92
Biliyormuydun şiir Seytanın Ezanıymış , ama Hangi Şiir Hangi Söz. Bende derim ki öyle bir Söz olsun Bu Söz Şiirde olsa bir Mümin Sözü olsun. Öyle Şiir Olsun ki Seytanıda, Düşmanıda bir kurşun gibi vursun.
Saz söz çalgı türkü kezâ öyle, Şeytan işi derler, Hele mahrem olan kadın dan dinlemek haramdır. Ama öyle bir Türkü olsun kiii bir Müminin Yüreğinden çıkan Aşkın, Hara dönmüş Sesi olsun. Ama
Hoş desene neyi doğru yaptık ki sıra buna gelsin.
Bir toplumu dinledikleri ya adam eder ya köpek eder.
Dünyada müzik tek bir band, frekans ta piyasaya sürülür, sözler hariç sadece bu frekans bile insanı kansere ve depresyona sürükler.
Devletler ve dünya düzeni her Ülkenin nabzına göre siyasete göre topluma göre müzikle istediğini enjekte eder.
Başta Allah a isyan, kadere isyan, hayata isyan içerir. Olmadı göbek attırırlar ağlanacak halimize. Çokta seçim hakkı doğmaz çünkü toplumun geneli çoğunluğu az olanıda yok eder. İstesende istemesende üzüm üzüme bakar kararır yada tersi biri çürürse elma gibi diğer hepsini çürütür. Esrar Eroin, alkol, sigara akılına gelecek çok şeyden zararlıdır seçmesini bilmediğin müzik. O an hiç umursamadıgın , hiç benimsendiğin bir müzik tarzı yada sözleri, çoktan zihin altında yer almış bir gün ordan sana fiili icraat için bekleyen bir düşman gibi yerini almıştır.

Barış Manço örnektir buna, bilinmeyen niceleride vardır. Ancak Barış Monca bu uğurda şehit edilmiştir. Çünkü verilen müzik nakozunun demini aştığını fark edip, senelerce sessizce savaş vermiş sonunda çok şeyi açıklama gereği duyduğu anda hayatını kaybetmiştir.
O diyecektiki Allah bilir doğrusunu Sizi Yönetenler Seçtikleriniz, sizin seçtiğiniz değil, Size Dinletileni Seçtiniz. Unutma gözün gördüğü Kalbe zor girer, Ama Bir yol vardır ki Kulaktan direk kalbe girer, ya sarar o kalbi ya sarsar, diğer yol kulaktan zihne girer, mantık onay vermezse çıkıp gitmez diğer kulaktan, sinsice zihin altında yer eder, ve bekler ki bir anlık gaflet anında yer edinsin kendisine.

Kimi çoğunluk karşısında susmaktansa bir üst perdeden nanayı sözlere gizleyerek meydan okumuştur. Ancak kulagı olana değil yüreği olana açıktır bazı şeyler.

Evet müzik Seytanın Ezanıdır. Ancak bir Müminin kaleminden çıkan her söz Şeytanı kahreden bir kurşun gibidir.

Müzik ruhun gıdasıdır, sözü tartışılır , gıda diye zehir alan ziyandadır. Her söz her harf bir elbise giyen varlık canlı haline bürünür. Kişi O ki ağzından çıkan dan mesuldur.

Her sözden her insan aynı şeyi anlamaz, girdiği girdaba içinde bulunduğu hal ve duruma göre üstlenir sözü insan kendisine.
Kısacası yeter artık belkide, ya hiç dinleme yada seçmesini bil. Bir Mümin bir sözü kurşun etmişse düşmana, sen Ruhunu onunla besle madem gıda ise.
Her Sözün hatta her harfin yedi manası vardır ki kişi meşrebine göre mana cıkarır kendisine . Her söz her kişide aynı tesiri göstermez. Nasip işidir özünde kötü sözde iyi sözde, duyanada, söyleyenede böyledir. Her sözü her kişi söylemez. Küfrü bile Kendisine yakıştıran söyler, söz sahibinin fıtratına benzer.
 
Son düzenleme:

sedegor

Yetkili
Katılım
21 Şub 2020
Mesajlar
334
Puanları
92
NE ÇARE
Ahhh ahhhh
Hakikat şehrinde bir güzel gördüm
Bir göreni göremedim ne çare
Sevdayı aşkından yanıp kül oldum
Bir bilen yok soramadım ne çare

Bir zaman bekledim Leyla dağını
Bir zaman bekledim gül budağını
Bir zaman bekledim yar otağını
Vasılı yar olamadım ne çare

Andelibin işi ahu zar olur
O nasıl güldür ki tezce har olur
Bir gönül kul olur gah hünkar olur
Ben bu sırra eremedim ne çare

Bir gülün ki harı vardır yar demem
Kansız didelere ahu zar demem
Yüzünü görmeden yarim var demem
Ben bu yari bulamadım ne çare

Niceleri yar der gönlü binada
Niceleri yar der gönlü zinada
Nicesinin gönlü bey'ü şirada
Bu yar kimdir bilemedim ne çare

Duydum ki yarimin yeri Kaf imiş
Dillerde söylenen kuru laf imiş
Aslını sorarsan nun u kaf imiş
Pâyine yüz süremedim ne çare

Medeed Pir-i Sani* bir gör halimi
Bu Salih'e çok ettiler zulumü
Aç vuslat perdesin göster yüzünü
Çok ağladım gülemedim ne çare

Demiş Şair
 
Üst