oymak beyi
Moderator
yakın zamanda dünyanın bir çok noktasında bulunan metal blok ( monalit de deniyor) ilginç bir şekilde çoğalmaya devam ediyor. En son tarihin sıfır noktası denen göbeklitepe de görüldü. ülkemizde ki en ilginç noktaya bırakılması da ayrı bir gizem olan bu metal blogun üzerinde Göktürkce '' ay'ı görmek istiyorsan gök yüzüne bak '' yazıyor. kimin ne zaman bıraktığı bilinmeyen bu metal blok çözülemeyen gizemlerle birlikte hala orda durmakta ve jandarma tarafından korumaya alınmıştır. daha önce Romanya, Kolombiya, Almanya, İspanya, Hollanda ve İngiltere’nin Wight Adası’nda ortaya çıkmıştı.
diğer şehirlerin önemi yada ilişkisi nedir bilemiyorum ama peygamberler şehri diye adlandırılan şanlıurfa nin tarihin en eski yapılarının bulunduğu göbekli tepede olması, üzerinde Göktürkce yazı yazılması aklıma tarihi çok eskilere dayanan oldukça güçlü bir tarikat- grup lari getiriyor. bu sanırım bir çok insanın aklına gelen ilk şey.. her ne olursa olsun bu iş bir mesaj verme haberleşme olduğundan şüphe yok. ancak kim kime ne mesajı neyi haber veriyor tahmin etmek çok zor. ben şahsen bu konuda @sedegor ustamın bize bir fikir verebileceğini düşünüyorum ????
diğer şehirlerin önemi yada ilişkisi nedir bilemiyorum ama peygamberler şehri diye adlandırılan şanlıurfa nin tarihin en eski yapılarının bulunduğu göbekli tepede olması, üzerinde Göktürkce yazı yazılması aklıma tarihi çok eskilere dayanan oldukça güçlü bir tarikat- grup lari getiriyor. bu sanırım bir çok insanın aklına gelen ilk şey.. her ne olursa olsun bu iş bir mesaj verme haberleşme olduğundan şüphe yok. ancak kim kime ne mesajı neyi haber veriyor tahmin etmek çok zor. ben şahsen bu konuda @sedegor ustamın bize bir fikir verebileceğini düşünüyorum ????