Surfer İle Uzaktan Algılama Yöntemleri

aga_0074

Youtube sayfamız Defineadresi TV
VİP Üye
peki değerli ustadım sana kendi çalıştığım bir yerin enlem ve boylamıı versem bir bakarmısınız..eğer ki bir mahsuru kusur yoksa tabi....illa bakın demiyorum ustat bakabilirsen...

saygılar....

oymak beyi

Moderator
Tskler kardesim . Kuyu ve boru.gorselinde yazdigim.yazilari tekrar oku ve karar ver ya inanirsin yada inanmassin bu sana.kalmis . Bizim.icin onemli olan Surferden bakmak.icin olusturumasi gereken sayisal degerler.nedir enlem.boylam yukseklik gerisi bizi ilgendirmiyor ilgidiliren.konu uydunun araziyi tararken iletilen sinyal yere vuran sinyal ve gecikmeye gore olusturulan yukseklik degerler.gerisi bizi ilgilendirmez sayisal.degerler onemli olan.tskler
ustam peki bu işe bisey bilmeyen benim gibi şahıslar için, detaylı olursa uzun sürer ana başlıklar halinde sıralayabilir misiniz? mesela, önce şurdan şu verileri toplayacaksin sonra surfer programını kurup ona şu şekilde aktaracaksin gelen çıktıyıtekrar şu şekilde şu programda isleyeceksin... gibi..

TEVFİK

VİP Üye
Espri yapiyorum surfer icin yaratilmadim tobe tobe . İnanmayan yalan diyenler elde imkani olmayanlara icin yardim ediyorumki bir seyler bulsunlar onlar icin iyilik ediyorum tabi oyle basit degil sansinda yaninda olmasi lazim yol alan almis almayanlar icin bir alternetiftir.
Selamunaleykum Sayın ustam ben 15 yıldır bir arpa boyu yol alamadım madem siz iyilik yapmak istiyorsunuz Allah Razı olsun banada ilerliyen zamanda iyilik yaparsanız sevinirim.Hayırlı Cuma,'lar.dilerim.saygılar.

Sivaslı

Kayıtlı Üye
peki değerli ustadım sana kendi çalıştığım bir yerin enlem ve boylamıı versem bir bakarmısınız..eğer ki bir mahsuru kusur yoksa tabi....illa bakın demiyorum ustat bakabilirsen...

saygılar....
Yer bakma olayindan o kadar cok sıkıldımki facede grubuda kapattim cigirindan cikmisti son yazi ile nokta koydum mecburen uzulerek . ama sitede yazdigin.icin bakarim son kez ufak alan olmak.sartiyla aga kardes baskada elimden bir sey gelmez emin olun kendi yerlerime insanlarin.yerlerinden daha az.baktim bu aralar sadece dusunuyorum ozelden alanla ilgili bilgi neden orda ugrasiyon sebeblerinide soylersen iyi olur. Tskler

Sivaslı

Kayıtlı Üye
ustam peki bu işe bisey bilmeyen benim gibi şahıslar için, detaylı olursa uzun sürer ana başlıklar halinde sıralayabilir misiniz? mesela, önce şurdan şu verileri toplayacaksin sonra surfer programını kurup ona şu şekilde aktaracaksin gelen çıktıyıtekrar şu şekilde şu programda isleyeceksin... gibi..
Ustam hic ugrasma bulasma bu is zaman alir birden bir sey olmaz resimlere bakmak.bile goz asinaligi zaman ister ayarlar kismida asinalik aliskanlik.ister bulasma derim. Sayet yapmak istiyorsan en az 6 ay 1 sene sonra arazide arge yap. Youtubede videolar var ilk once onlara bakarak deneme yanilma calismalarimi yapip oyle gelistirin kendinizi. Kendim insanlara wep sitelerinde face gruplarinda cok.bilgi.verdim.reng skalasi.yaptim yazdim.cizdim ama bir tane vefali birine rastlamdim cok kisi yalanci cikarci iyi dogru durust dedigin insan bile gun geliyor bir imtihanda satiyor yani guvenilecek insan 1. 2. Yada 3 bana rastlamadi cok satildim. Simdi bilgi.veriyoruz kendi capimizda bunlari alip.kendi bilgileri.gibi kullanip ciziyorlar . Net resimler koydum diger sitede bir insan cikip demedi usta sen.bunu nasil.cikardin helal olsun ovguler dizen biri yazmadi.cikmadi . Ben onlarin.yerinde olsaydim boyle.net resimler koyani gorseydim ovguler masallah helal olsun derdim.ve sorardim nasil yaptiniz ama gelki kiskananlar surekli dusmanlik.yapti hepsinin dersini.verdim veriyorum.vermeye devam edecem YOK edecem kisiligim.karakterim boyle ezer.gecerim bitiririm facede bitirdim boyle yalancilari :)))))

Sivaslı

Kayıtlı Üye
Selamunaleykum Sayın ustam ben 15 yıldır bir arpa boyu yol alamadım madem siz iyilik yapmak istiyorsunuz Allah Razı olsun banada ilerliyen zamanda iyilik yaparsanız sevinirim.Hayırlı Cuma,'lar.dilerim.saygılar.
Aleykum selam kardesim . Yol almak.demek.bir sey bulmak.demek.degildir yol almaktan.kastin bu ise bizde daha.nasiplenemedik . Carsida.pazarda gezdim kaziyici adam islem.yapacak adam guvenilir adam.cok aradim konustum hatta yeride soyledim hatta noktaya ustune goturdum surda su var dedim sonra.bensiz benim.noktalara gidip arastirma yapanlari.gordum bazen gozunun icine.sokuyorsun malin.yeri buradir diyorsun adam.diyor.burda olmaz ve inanmiyor.bu is inanc.meselesi . Bana inanan.kazanacak.diyorum ))))) Nasip.iste olmayinca olmuyor. ALLAH in bir.bildigi. vat vermeyince. Hayirli cumalara.

oymak beyi

Moderator
Ustam hic ugrasma bulasma bu is zaman alir birden bir sey olmaz resimlere bakmak.bile goz asinaligi zaman ister ayarlar kismida asinalik aliskanlik.ister bulasma derim. Sayet yapmak istiyorsan en az 6 ay 1 sene sonra arazide arge yap. Youtubede videolar var ilk once onlara bakarak deneme yanilma calismalarimi yapip oyle gelistirin kendinizi. Kendim insanlara wep sitelerinde face gruplarinda cok.bilgi.verdim.reng skalasi.yaptim yazdim.cizdim ama bir tane vefali birine rastlamdim cok kisi yalanci cikarci iyi dogru durust dedigin insan bile gun geliyor bir imtihanda satiyor yani guvenilecek insan 1. 2. Yada 3 bana rastlamadi cok satildim. Simdi bilgi.veriyoruz kendi capimizda bunlari alip.kendi bilgileri.gibi kullanip ciziyorlar . Net resimler koydum diger sitede bir insan cikip demedi usta sen.bunu nasil.cikardin helal olsun ovguler dizen biri yazmadi.cikmadi . Ben onlarin.yerinde olsaydim boyle.net resimler koyani gorseydim ovguler masallah helal olsun derdim.ve sorardim nasil yaptiniz ama gelki kiskananlar surekli dusmanlik.yapti hepsinin dersini.verdim veriyorum.vermeye devam edecem YOK edecem kisiligim.karakterim boyle ezer.gecerim bitiririm facede bitirdim boyle yalancilari :)))))
ustam birisi sizi çok iyi yapmışsınız çok harika demiyor diye eğer ki üzülüyorsaniz ben size bisey söyleyeyim. o da şudur ki : ben bu işlerle hiç ilgilenmedim, alakam falan da yok. buna rağmen, bu sitede de değil başka bir çok sitede isminizi duydum ☺️... bu sitenin de geri kalan bütün sitelere karşı en güzel tarafı, burası maşallah devler ligi gibi... piyasada dolaşan bilgilerin çıkış kaynağı burda ki ustalar. Bi Siva deyince surfer dünyasının büyük bir kısmını götürür.. mağaradan bahsetmeye kalksan hangi taşı kaldırsan altından kocaman bi Sedegor çıkar. başka isim vermeden bile sadece iki isim piyasanın yarısını götürür zaten, ne övgüye gerek var nede söze. hersey ortada ama gel gör karalayan karalayana, çizen çizene... benim gibi sefilin talihsizliği de geç kalmak... sedegor tovbekar, siva küskün, aga yaşlanmış... oymak beyi ne yapsın ????????

TEVFİK

VİP Üye
VeAleykümselam,sayın ustam evet çok haklisiniz Nasipten ziyadesi olmaz bunu çok iyi biliyorum ilk önce Allah'ıma inanıyorum sonrada sizin bu yapmış olduğunuz yorumlarınıza güveniyorum .Evet madem böyle bir şey var sizde kendinizden bu kadar eminsiniz O' zaman bende ileriki zaman içerisinde işaret olan yerden hem resimleri sizlere arz edeyim hemde size zahmet olmassada yerin koordinatını alayım diye düşünmekteyim tabii sizcede bir mahsuru yoksa eğer..
ben biraz saf kalpliyim ben herşeye inanırım tabii Nasip olur olmaz onuda Allah'im bilir. Saygı ve Sevgilerimle.

Sivaslı

Kayıtlı Üye
Zamani gelince kendim capimda herseyide anlatacam insallah. anlatacagim seyler zaten cok kisi bilir zaten net ortaminda yazildi yazdim yazdik cizdik ustalar ile ustalrdan.ogrendik ustune koyarak gittik net resimler aldik gunu gelince kendime gore ne varsa yazip cizecem insallah . Bu arada usta degilim acemi caylak biriyim )))

TEVFİK

VİP Üye
S.a.aman öyle demeyin ustam.estağfurullah sizin isminiz , kişiliğiniz yeter.Sıva dednildimi akan sular durur.benim başımdan çok olaylar geçince ben bu sefer biraz korkarak yaklastim yaşım gelmişte gidiyor iste macera olsun bir zevk benimkisi ama tabii'de Allah'tanda ümit kesilmez saygılar

Manisa45

Kayıtlı Üye
Ne güzel söz değil mi ”Nasip”
Herkesin ayrı, ayrı nasibi var.
Kiminin nasibinde okuyup ilim sahibi olmak var.
Kiminin nasibinde kolay yoldan zengin olmak var.
Kiminin nasibinde mevki makam sahibi olmak var.
Kiminin nasibinde ceylan derisi turuncu koltuklarda oturmak var.
Amma velâkin her şey nasip;
"Nasibin yoksa dayak bile yiyemezsin!"
Nasibin yoksa bir bardak çayı bile içemezsin.
Nasibimizde olanları yaşıyoruz yaşamaya da devam edeceğiz.
En basitinden, şu an benim bu yazıyı yazmamda bir nasip.
Nasibin farkında olmak, o da ayrı bir nasip.
Ne demiş şair?
“Nasip diye bir şey var.
Sen istediğin kadar konuş.
İstediğin kadar koştur.
ÖZGÜR

ustam evet çok haklisiniz Nasipten ziyadesi olmaz bunu çok iyi biliyorum ilk önce Allah'ıma inanıyorum sonrada sizin bu yapmış olduğunuz yorumlarınıza güveniyorum .Evet madem böyle bir şey var sizde kendinizden bu kadar eminsiniz O' zaman bende ileriki zaman içerisinde işaret olan yerden hem resimleri sizlere arz edeyim hemde size zahmet olmassada yerin koordinatını alayım diye düşünmekteyim tabii sizcede bir mahsuru yoksa eğer..
ben biraz saf kalpliyim ben herşeye inanırım tabii Nasip olur olmaz onuda Allah'im bilir. Saygı ve Sevgilerimle.

Sivaslı

Kayıtlı Üye
ustam birisi sizi çok iyi yapmışsınız çok harika demiyor diye eğer ki üzülüyorsaniz ben size bisey söyleyeyim. o da şudur ki : ben bu işlerle hiç ilgilenmedim, alakam falan da yok. buna rağmen, bu sitede de değil başka bir çok sitede isminizi duydum ☺... bu sitenin de geri kalan bütün sitelere karşı en güzel tarafı, burası maşallah devler ligi gibi... piyasada dolaşan bilgilerin çıkış kaynağı burda ki ustalar. Bi Siva deyince surfer dünyasının büyük bir kısmını götürür.. mağaradan bahsetmeye kalksan hangi taşı kaldırsan altından kocaman bi Sedegor çıkar. başka isim vermeden bile sadece iki isim piyasanın yarısını götürür zaten, ne övgüye gerek var nede söze. hersey ortada ama gel gör karalayan karalayana, çizen çizene... benim gibi sefilin talihsizliği de geç kalmak... sedegor tovbekar, siva küskün, aga yaşlanmış... oymak beyi ne yapsın ????????
Eyvallah Allah razi olsun hepinizden Allah gonlunuze gore zenginlikler versin insallah. Sedegor ustanin kiymetini bilmeyen site yoneten kisiler bu insanligin YÜZ KARASİDİR. Sedegor usta gibi bir deger bu isin erbabidir kisiligi ve karakteride saglamdir gordugum budur dahada fazlasi vardir. Su eski siteler vardir bilenler bilir bu sitleri kuranlar Ellerine alip su isaret su adimdadir su isaret derededir su isaret tepedir isaret kitabi basan ve sitelerinde bu isi yuruterek para kazanarak insanlari kandiranlar bu ulkenin YÜZ KARASİDİR . Site yonetip kendilerini bir sey sananlar onlarin yuzlerine simdi su anda siddetli bir sekilde kurekle kafalarina vuruyorum su an sersemlesmislerdir )))) Degerlerin kiymetini bilmeyen bir ulke yikilmayi.hak etmistir Allah katinda. Surfere uyduya basladigim zamanlar yontemin.birisininkagida yazmistim 1 ay.boyunca zar zor bir iki yere bakmistim sonra baka baka aklima.yazdim bazen bazi seyleri anlamiyorum.kafa basmiyor.basit seylere zorlari daha iyi.basariyorum Nerden.nerelere geldim timur ustamiz vardi sohbette guluyordu.bana nedeni ise daha acemi caylak 200 metre kare yerden 10 bin koordinat almis ve konuya yazmistim arkdaslar diye gulenlerin onune daha cok.sey koyacam insallah ))) Hayirlisi olsun.

aga_0074

VİP Üye
@Siva ustadım ben size yrın ataacam kordinatları...google eart pro va bende kırılmış hali orda net bir şekilde ekrn resmi alıp atarım neden orayla ilgilendiğime gelirse roma zamanından kalan muhteşem bir koltuk oyle dandiklerden değil bildiğin tek kişilik muhteşem bir koltuk...koltuğun sağ kol katma yei var sol tarafın yok...yanında 32 çapı 42 derinliği olan muhteşem bir işçilik yapılmış sunak....sırt dayadığın yerde 2 cm derinliğinde iki oyma yan yana ve hemen 1 cm yanın da ise iki oyma bir biri ile birleşik şekilde yanı 8 harfini yana yatır oyle düşün....koltuğun sağ elinin koyduğun tarafa baktığında 65 cm boyunda 42 cm genişliğinde dev bir balık yekpare kayayı tamamen balık yapmşlar ki oda muhteşem bir işçilik ile pulları dahi bile yapılmış solundaç da dahil.....koltuğa oturduğunda ayanını koyma yeri bile var bunları topşasan hepsi 10 mt kare içinde....işte bu yüzden burayla uğraşıyorum ustadım...acaba uğraşmasak mı :)

oymak beyi

Moderator
@Siva ustadım ben size yrın ataacam kordinatları...google eart pro va bende kırılmış hali orda net bir şekilde ekrn resmi alıp atarım neden orayla ilgilendiğime gelirse roma zamanından kalan muhteşem bir koltuk oyle dandiklerden değil bildiğin tek kişilik muhteşem bir koltuk...koltuğun sağ kol katma yei var sol tarafın yok...yanında 32 çapı 42 derinliği olan muhteşem bir işçilik yapılmış sunak....sırt dayadığın yerde 2 cm derinliğinde iki oyma yan yana ve hemen 1 cm yanın da ise iki oyma bir biri ile birleşik şekilde yanı 8 harfini yana yatır oyle düşün....koltuğun sağ elinin koyduğun tarafa baktığında 65 cm boyunda 42 cm genişliğinde dev bir balık yekpare kayayı tamamen balık yapmşlar ki oda muhteşem bir işçilik ile pulları dahi bile yapılmış solundaç da dahil.....koltuğa oturduğunda ayanını koyma yeri bile var bunları topşasan hepsi 10 mt kare içinde....işte bu yüzden burayla uğraşıyorum ustadım...acaba uğraşmasak mı :)
????????????????????

Defineci

Administrator
ustam birisi sizi çok iyi yapmışsınız çok harika demiyor diye eğer ki üzülüyorsaniz ben size bisey söyleyeyim. o da şudur ki : ben bu işlerle hiç ilgilenmedim, alakam falan da yok. buna rağmen, bu sitede de değil başka bir çok sitede isminizi duydum ☺... bu sitenin de geri kalan bütün sitelere karşı en güzel tarafı, burası maşallah devler ligi gibi... piyasada dolaşan bilgilerin çıkış kaynağı burda ki ustalar. Bi Siva deyince surfer dünyasının büyük bir kısmını götürür.. mağaradan bahsetmeye kalksan hangi taşı kaldırsan altından kocaman bi Sedegor çıkar. başka isim vermeden bile sadece iki isim piyasanın yarısını götürür zaten, ne övgüye gerek var nede söze. hersey ortada ama gel gör karalayan karalayana, çizen çizene... benim gibi sefilin talihsizliği de geç kalmak... sedegor tovbekar, siva küskün, aga yaşlanmış... oymak beyi ne yapsın ????????

Hahaha gece gece sesli güldüm özellikle de son bölüme beyim... Şahanesin yaa...

aga_0074

VİP Üye
arşivde nerden bulacam okadar resim dosya video rasında looooo